×

Communicatie

VCP in beeld bij media

Over een breed front is de VCP bezig zichzelf zichtbaarder te maken, zowel in de richting van de achterban als daarbuiten. Vorig jaar wisten de media de VCP regelmatig te vinden, mede door onze inbreng in de onderhandelingen voor een nieuw pensioenstelsel. Daarnaast was 2019 het jaar waarin de VCP een nieuwe website lanceerde.

Inkomens

De VCP hamert al jaren op de negatieve gevolgen van de crisismaatregelen. Voor veel mensen met een middeninkomen is de rek er na jaren van bezuinigingen uit. Ze hebben nauwelijks een buffer om nieuwe tegenslagen zoals een tweede economische crisis op te vangen, zo waarschuwde de VCP vorig jaar. Voor De Telegraaf was het aanleiding het verhaal prominent op de voorpagina te plaatsen (zie foto boven).

Tekst loopt door onder afbeelding

Minister Koolmees en Gerrit van de Kamp staan de pers te woord

Nieuwe website

De VCP heeft verder een nieuwe en fraai vormgegeven website gelanceerd, die eind november live ging. Enkele van onze aangesloten organisaties (waaronder ACP, De Unie, VNV en CMHF) hebben waardevolle input geleverd. Zo zijn verschillende doelgroepen beter in kaart gebracht, waarmee de basis werd gelegd voor het ontwerp.

Dossiers

De nieuwe website draait voor een belangrijk deel om inhoud: de dossiers zoals pensioen, werk en inkomen en sociale zekerheid vormen de kurk waar de website op drijft. Deze structuur is ook gebruikt in dit jaarverslag. Ook de prominentere plek van VCP Young Professionals mag niet onvermeld blijven. Verder is er veel energie gestoken in de nieuwe ┬┤look┬┤, zoals beeldmateriaal en niet te vergeten de mobiele versie.