×

VCP-communicatie

Corona en pensioen domineren

In een pandemiejaar kan het niet anders dan dat corona de communicatie domineert. Dat was bij de VCP niet anders. Daarnaast trokken de pensioenonderhandelingen veel aandacht.

Pensioen

Om met het laatste te beginnen: de VCP zat kritisch in de wedstrijd en maakte daar ook geen geheim van. Op 17 juni hield de VCP een goed bekeken webinar over het verloop van de onderhandelingen. Het nieuws twee dagen later dat de VCP geen ja maar ook geen nee zei tegen de uitwerking van het Pensioenakkoord haalde alle grote media. Ook was er veel belangstelling voor andere pensioenonderwerpen zoals de lumpsum en de AOW-leeftijd.

Tekst loopt door onder afbeelding

VCP-bestuurders Ruud Stegers en Gerrit van de Kamp tijdens het pensioenwebinar

Banen en economie

Het andere grote onderwerp was corona. De VCP was actief betrokken bij de totstandkoming van de maatregelen en liet in de media horen wat goed en minder goed was. Daarbij benadrukte de VCP het belang om banen en economie overeind te houden en de financiƫle gevolgen van deze crisis zoveel mogelijk te beperken.

Jongeren

VCP Young Professionals haalde de media door aandacht te vragen voor de positie van jongeren. Zo zei Sacha Heemskerk van VCP YP op BNR dat het kabinet haast moet maken met de aanpak van de jeugdwerkloosheid. Daarnaast vroeg VCP YP aandacht voor de betekenis van het Pensioenakkoord voor jongeren, zoals in een opiniestuk van Pensioenwoordvoerder Anne Buningh in PensioenPro.