Menu

Het is goed wanneer werkgevers het belang van vakbonden onderschrijven. Ook in de arbeidsmarkt van de toekomst zullen de sociale partners samen moeten optrekken. Dat zegt VCP-voorzitter Nic van Holstein in een reactie op ideeën naar buiten gebracht door werkgeversorganisatie AWVN.

Met vakbonden en overheid
Van Holstein wil ervoor waken dat de bemiddeling en ontwikkeling van werknemers bij werkgeversorganisaties komt te liggen. “Als sociale partners moeten we daar samen in optrekken. Wij zien duidelijk een rol voor vakbonden en de overheid. Werknemers moeten niet afhankelijk worden van instrumenten van werkgeversorganisaties. Werknemers moeten zelf regie krijgen over hun ontwikkeling”, aldus de VCP-voorzitter.

Arbeidsongeschiktheid voor zzp
“Beter laat dan nooit” zegt Van Holstein nu werkgevers het idee omarmen van een verplichting voor zelfstandigen om zich te verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid. “De VCP pleit al langer voor zo’n verplichting. Er moet een gelijk speelveld komen tussen werknemers en zzp’ers, zodat ze niet tegen elkaar worden uitgespeeld”, zegt VCP-voorzitter Nic van Holstein. “Laten we daar samen voor pleiten bij de politiek, want het regeerakkoord gaat minder ver. Daarin wordt slechts gesproken over hoe bij zelfstandigen de verzekeringsgraad voor arbeidsongeschiktheid kan worden verhoogd.”

Laatste nieuws

Logo VCP YP

11 juli 2024

VCP YP: Uitnodiging bijeenkomst Prinsjesdag

Verlenging IOW

3 juli 2024

Beleidsonderzoek ‘Pensioenopbouw in balans’ gepubliceerd

zomerstop

3 juli 2024

Een lange nieuwsbrief en korte zomerstop

Meer nieuws