Menu
ant-rozetsky-HXOllTSwrpM-unsplash

Op deze pagina staat een overzicht van nieuws van onze aangesloten organisaties. De berichten nemen we letterlijk over van hun eigen websites.

Nieuwsoverzicht

 • HZC

  HZC 75 jaar !!!

  Op 2 november 1946 werd Vakvereniging Het Zwarte Corps opgericht. Want, zo was de mening van de oprichters, er was speciale aandacht nodig voor het beroep van machinist. Vandaag bestaat HZC 75 jaar. En zijn we nog steeds blij een categorale bond te zijn, met speciale aandacht voor het vak.

  Lees hier het hele bericht

   

 • VHP2

  Centen of procenten?

  FNV komt met nivellerende looneis: voor alle werknemers € 100 euro per maand erbij. Wat wil de VHP2? Lees meer in onze blog.

  Lees hier het hele bericht

   

 • ACP

  Akkoord over thuiswerkvergoeding politie

  Vanaf 1 januari 2022 is het eindelijk zover: de invoering van een structurele (onkosten)vergoeding voor thuiswerkende politiemedewerkers. De politiebonden hadden deze verbetering van de arbeidsvoorwaarden al opgenomen in hun cao-inzet voor 2021.

  Lees hier het hele bericht

   

 • CMHF

  Resultaat voor cao Rijk

  De vakbonden CMHF, FNV, Ambtenarencentrum, en CNV en de werkgever Rijk hebben op 13 oktober 2021 een resultaat van onderhandelingen bereikt. Over de inhoudelijke onderwerpen, zoals hybride werken en de introductie van de periodieke VOG bestaat overeenstemming tussen bonden en werkgever. Op het loon is er een verschil tussen wat de werkgever tijdens de looptijd kan bieden en de eisen van de bonden. Het resultaat van onderhandelingen bestaat daarom uit twee delen. Een onderhandelingsresultaat op de inhoudelijke thema’s en een eindbod van de werkgever Rijk op het loon.
  Lees hier het hele bericht.

   

 • CMHF
  Leiding, medezeggenschap en vakbonden Financiën sturen brief aan informateur Remkes

  In deze gezamenlijke brief van 30 september 2021, wordt benadrukt dat leiding, medezeggenschap en vakbonden voor hetzelfde doel staan: een Belastingdienst en Toeslagen die er is voor iedereen in Nederland – voor een financieel gezond Nederland met financieel gezonde huishoudens.

  Wat daarvoor nodig is? O.a. voldoende zeggenschap, begrip, flexibiliteit, een stabiele financiering en voldoende personeel, kennis van de praktijk.
  Lees hier het hele bericht.

   

 • ACP

  Politievakbonden ACP en NPB openen Huis voor veiligheid

  Om Nederland zo veilig mogelijk te maken is een nauwe samenwerking tussen politie, defensie, zorg, openbaar ministerie en bestuur van groot belang. Dat was het thema van de officiële opening van het Huis voor Veiligheid (HvV) in Baarn op donderdag 23 september, inhoudelijk vormgegeven als een mini-seminar over mensenhandel.
  Lees hier het hele bericht.

   

 • Synergo – VHP

  DSM – Afsplitsing resterene Materials activiteiten

  23 september 2021 – U hebt het kunnen lezen in de media. DSM gaat afscheid nemen van haar resterende Materialen business units, en zich volledig richten op de voeding en gezondheidsactiviteiten. Dit is niet geheel onverwacht, maar het is nu formeel bekend gemaakt.
  Lees hier het hele bericht.