Menu
​In vijf stappen een scholingsplan voor de OR

Een ondernemingsraad (OR) kan alleen goed functioneren als zij goed geïnformeerd is en kennis heeft van belangrijke onderwerpen binnen de onderneming en van relevante wet- en regelgeving. Dat zorgt voor een sterke OR met een geaccepteerde positie. Goede scholing draagt hieraan bij en is hierom essentieel voor elke OR. Om de OR hierbij op weg te helpen heeft de SER een stappenplan opgesteld om te komen tot een scholingsplan in vijf stappen. Het plan zorgt ervoor ondernemingsraden de kennis die zij nodig hebben op peil brengen en houden.

Wat en hoe
Het stappenplan gaat in op vragen als: waar staan we als OR, wat gaan we scholen, hoe kunnen we ons scholen en hoe realiseren we onze scholingsbehoefte en hebben we onze leerdoelen gehaald? De kans is groot dat de behoeftes binnen een OR uiteenlopen. Iemand die net nieuw is, heeft een andere scholingsbehoefte dan iemand die al wat langer meeloopt. Ook kunnen er tijdens de zittingsperiode zaken gaan spelen waar een OR meer kennis wil opdoen. Het is goed als een OR hier regelmatig bij stilstaat.

Maak gebruik van een SCOOR-gecertificeerde instelling
In het stappenplan wordt ook aangegeven dat het verstandig is dat OR’en voor scholing gebruik maken van een SCOOR-gecertificeerde instelling. Het SCOOR-certificaat biedt OR’en en ondernemers het vertrouwen dat een OR-opleidingsinstituut in staat is kwalitatief goede cursussen en trainingen te geven.

Lees hier het volledige stappenplan

Laatste nieuws

Logo VCP YP

11 juli 2024

VCP YP: Uitnodiging bijeenkomst Prinsjesdag

Verlenging IOW

3 juli 2024

Beleidsonderzoek ‘Pensioenopbouw in balans’ gepubliceerd

zomerstop

3 juli 2024

Een lange nieuwsbrief en korte zomerstop

Meer nieuws