Menu
​Telegraaf voorbarig over pensioenakkoord

De berichtgeving over een mogelijk pensioenakkoord is voorbarig. Er ligt geen akkoord tussen de vakcentrales en werkgevers. “Wij zijn nog steeds aan het onderhandelen. Wij zijn nog lang niet akkoord”, zegt voorzitter Nic van Holstein van de VCP. “Er worden vorderingen gemaakt, maar we zijn er niet.”

De VCP betreurt dat tussenstanden van de onderhandelingen nu op straat liggen. Hierdoor kunnen allerlei misverstanden ontstaan. Dat doet het vertrouwen geen goed. Maar we laten ons niet afleiden, want wij willen voor de miljoenen werknemers en gepensioneerden een evenwichtig, vertrouwenwekkend en perspectiefvol akkoord. Daar werken wij met onze collega’s keihard aan.

Dat de VCP een geleidelijkere verhoging van de AOW wil, is al geruime tijd bekend. Ook is bekend dat de VCP wil dat er een goed solidair en collectief pensioen blijft. Ook zouden zoveel mogelijk zzp’ers pensioen dienen op te bouwen.

Over de inrichting van een nieuw pensioenstelsel is de VCP terughoudend. Veel hangt af van ogenschijnlijke details, die uiteindelijk belangrijk kunnen zijn. Dat was ook te zien bij de eerdere voorstellen: op het oog mooi, maar bij doorrekening vielen ze toch tegen. Als wij naar een nieuw stelsel gaan, moet dat robuust zijn, met een duidelijke verbetering ten opzichte van het huidige stelsel. De belangen van werknemers en gepensioneerden zijn immers heel groot.

Laatste nieuws

Logo VCP YP

11 juli 2024

VCP YP: Uitnodiging bijeenkomst Prinsjesdag

Verlenging IOW

3 juli 2024

Beleidsonderzoek ‘Pensioenopbouw in balans’ gepubliceerd

zomerstop

3 juli 2024

Een lange nieuwsbrief en korte zomerstop

Meer nieuws