Menu
11 februari Actie #goedpensioen in Den Haag

De politiebonden, waaronder de bij de VCP aangesloten ACP en VMHP, zullen op 11 februari de toegang van verschillende gebouwen in Den Haag blokkeren. Alle vakbonden van andere sectoren, zoals de bouw, metaal, vervoer, zorg en brandweer worden opgeroepen om op woensdag 13 februari hetzelfde te doen. Met de acties willen ze het kabinet en de werkgevers dwingen met nieuwe voorstellen te komen voor een goed pensioen.

Blokkades

De politiebonden zullen 11 februari met honderden politieagenten en een aantal politievoertuigen het gebouw van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de Malietoren (werkgeversvereniging VNO/NCW) blokkeren, en wel zo dat er geen entree tot deze gebouwen mogelijk is. `In Den Haag zullen ze weten dat ze letterlijk en figuurlijk niet meer om onze eisen heen kunnen!`´, zei VCP-actiecoördinator en ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp zaterdag bij de aftrap van de acties in de Jaarbeurs in Utrecht. Daar waren namens de CMHF ook Jan Hut, Erik Rutten en Ruud Vermeulen (defensie) aanwezig.

Eisen

Vorig jaar november liepen de onderhandelingen over een nieuw pensioenstelsel stuk. Minister Koolmees denkt een pensioenakkoord af te kunnen sluiten voor 31 december 2019. Maar dan zal hij wel aan de eisen van de vakbonden moeten voldoen. Zo niet dan is er nog een lange weg te gaan en zullen de politiebondensamen met de andere sectoren actie blijven voeren.

Kortingen

Nu de kwartaalcijfers van de pensioenfondsen binnen zijn, blijkt dat de kans groot is dat de pensioenen van miljoenen Nederlanders gekort gaat worden. Met de aankomende acties willen de politiebonden ook druk zetten op het kabinet om deze kortingen te voorkomen. Gerrit van de Kamp: “Het kabinet zegt wel dat pensioen van de werkgevers en werknemers is, maar vergeet voor het gemak dat zij over de wetten en regels gaan waaraan pensioenen moeten voldoen en over de fiscale boete op afspraken over eerder stoppen met werken.

Meedoen? Aanmelden kan via: info@pensioenacties.nl

#goedpensioen

Laatste nieuws

Logo VCP YP

11 juli 2024

VCP YP: Uitnodiging bijeenkomst Prinsjesdag

Verlenging IOW

3 juli 2024

Beleidsonderzoek ‘Pensioenopbouw in balans’ gepubliceerd

zomerstop

3 juli 2024

Een lange nieuwsbrief en korte zomerstop

Meer nieuws