Menu
2014 jaar van transitie

De transitie naar een vakcentrale voor professionals is een uitdaging die voor de MHP ligt. De transitie zal begin 2014 steeds verder vorm krijgen. Tegelijkertijd blijft de MHP zich komend jaar binnen de Stichting van de Arbeid en de Sociaal Economische Raad inzetten voor de belangen van professionals en middelbaar en hoger opgeleiden.

Een nieuwe vereniging van professionals heeft besloten zich aan te sluiten bij de vakcentrale. De Nederlandse Vereniging van Luchtvaart Technici (NVLT) heeft zich aangemeld voor lidmaatschap van de MHP. De MHP is momenteel met verschillende andere vakverenigingen in gesprek over de mogelijkheden van aansluiting.

De belangen van de professionals waarvoor de vakcentrale opkomt, zijn duidelijk. Het kabinet heeft middengroepen met behoorlijke lastenverzwaringen opgezadeld. Er zit nog meer zuur in het vat, zoals de beperking van de pensioenopbouw en verdere nivellering. Het besteedbaar inkomen staat onder druk en daarmee komt de binnenlandse economie slechts moeizaam uit het dal. Ook komend jaar zal de MHP een krachtig geluid laten horen om dit aan de kaak te stellen.

Laatste nieuws

Akkoord over vroegpensioen voor zwaar werk en gezond doorwerken.

18 oktober 2024

Akkoord over vroegpensioen voor zwaar werk en gezond doorwerken

Sociaal veilig samenwerken

11 oktober 2024

Veilig en prettig werken: omstanderstraining

Sturen op arbeidsmarkt, scholing en innovatie bij opgaven water, bodem en natuur

4 oktober 2024

Sturen op arbeidsmarkt, scholing en innovatie bij opgaven water, bodem en natuur

Meer nieuws