Menu

Culemborg, 10 augustus 2009

Aansluiting VHKP bij MHP formeel beklonken

Maandag 10 augustus is officieel de samenwerking beklonken tussen de vakcentrale voor middengroepen en hoger personeel MHP en de Vereniging van Hoger KLM-personeel VHKP. In het bijzijn van de twee voorzitters, mr. Richard Steenborg en Bob van der Wal, werd een convenant getekend, waarin de toetreding van de VHKP tot de MHP is vastgelegd. Beide voorzitters zien hierin meerwaarde voor middengroepen en hoger personeel omdat de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers VNV en de Sector Schiphol van De Unie ook bij de MHP zijn aangesloten. De MHP-vakorganisaties tezamen zijn nu marktleider voor het middenkader en hoger personeel op Schiphol.

De VHKP behartigt de individuele en collectieve belangen van vooral managers, specialisten en executives bij de KLM en is daarmee een belangrijke vakvereniging voor de mainport Schiphol. “De VHKP, een van de grootste VHP’s in Nederland, beschouwt de aansluiting als een versterking van beide belangenverengingen. De VHKP kan nu zowel participeren op issues bij de KLM, als ook meespelen in de economische politiek en besluitvorming op het niveau van SER en Stichting van de Arbeid m.b.t. Schiphol”, aldus VHKP-voorzitter Van der Wal.

De MHP ziet Schiphol als een belangrijke sector, waar kennis wordt gegenereerd. Met de komst van de VHKP wordt de positie van de MHP-organisaties, die op Schiphol actief zijn, versterkt.

Laatste nieuws

Belastingen en premies per 1 juli 2022

28 juni 2022

Belastingen en premies per 1 juli 2022

pensioen

27 juni 2022

8e Pensioennieuwsbrief VCP: nieuwe wetgeving en appreciatie doelen

Nieuw tijdvak aanvraag STAP-budget

23 juni 2022

Nieuw tijdvak aanvraag STAP-budget

Meer nieuws
Naar boven