Menu

Culemborg, 7 maart 2008
Pb 0307-01

Ad Verhoeven stopt als voorzitter MHP

Na twee volle termijnen van in totaal tien jaar, heeft voorzitter Ad Verhoeven besloten per 1 juni a.s. geen nieuwe termijn aan te gaan als voorzitter van de vakcentrale MHP. Ad Verhoeven trad in 1998 aan als voorzitter en heeft de MHP geleid door roerige jaren, waarin sociale zekerheid en pensioenen door verschillende kabinetten onder druk zijn gezet (met als diepte- en hoogtepunt het jaar 2004, met een mislukt Voorjaarsoverleg, de Museumplein-manifestatie en tenslotte een akkoord met het kabinet in het najaar).

Zelf zegt Ad Verhoeven over zijn besluit om het voorzitterschap aan een ander over te laten: “Ik heb er inmiddels ruim dertig jaar vakbondswerk in de voorste linie op zitten, waarvan de laatste tien jaar als voorzitter van de MHP. Het wordt tijd dat ik het stokje aan anderen overdraag. Ik heb bij de andere sociale partners voorzitters zien gaan en komen en dan realiseer je jezelf dat het goed is voor een organisatie als de MHP om ook nieuw bloed binnen te halen. Het is bovendien een goed moment, omdat de MHP bezig is een nieuwe structuur neer te zetten. Mijn opvolger kan hier volop mee aan de gang. Een mooi markeringsmoment. Ik heb veel geleerd in de loop der jaren in de polder, maar langzaam komen de déja vus. Dan moet je ook bij jezelf te rade gaan of het nog een uitdaging is en of je dit werk nog eens vijf jaar met volle inzet kunt blijven doen.“

Over zijn eigen toekomst zegt Verhoeven: “De kogel is nu door de kerk. Ik heb besloten geen derde termijn meer aan te gaan. Ik moet nog eens goed kijken wat ik de komende jaren wil gaan doen. Misschien een geheel nieuwe uitdaging of nog wat dingen voor de MHP, maar dan wel op de achtergrond. In ieder geval wens ik mijn opvolger alle succes toe.”

Het Algemeen Bestuur van de MHP respecteert het besluit van Ad Verhoeven en is inmiddels een zoektocht begonnen naar een waardige opvolg(st)er.

 

 

Laatste nieuws

Logo VCP YP

11 juli 2024

VCP YP: Uitnodiging bijeenkomst Prinsjesdag

Verlenging IOW

3 juli 2024

Beleidsonderzoek ‘Pensioenopbouw in balans’ gepubliceerd

zomerstop

3 juli 2024

Een lange nieuwsbrief en korte zomerstop

Meer nieuws