Menu
Anne Buningh pensioenwoordvoerder VCP Young Professionals

Anne Buningh (25) wordt per 1 november de nieuwe pensioenwoordvoerder voor VCP Young Professionals. Binnen die functie zal ze zich onder meer bezighouden met de uitwerking van het pensioenakkoord, niet alleen voor de jongeren van nu, maar ook voor de jongeren van later. Daarnaast hoopt ze bij te dragen aan de groei en bekendheid van VCP Young Professionals.

Kun je jezelf kort voorstellen?
Ik ben Anne Buningh, 25 jaar, en momenteel Rijkstrainee bij het ministerie van SZW. Ik heb International Business Administration (Bsc) in Twente en International Management & CEMS (Msc) in Rotterdam gestudeerd met een minor economie in Tilburg, oftewel een echte bedrijfskundige. Mijn hobby’s zijn tennis en psychologie. Tijdens mijn studententijd ben ik voorzitter geweest van de Student Union van Universiteit Twente en hier was ik samen met mijn bestuur verantwoordelijk voor het beleid op studentzaken en vertegenwoordigden wij alle 130+ studenten verenigingen en stichtingen. Tijdens dit jaar heb ik geleerd hoe leuk ik het vind om belangen te behartigen en de stem van een doelgroep goed te laten doorklinken.

Wat ge je doen in deze functie?
Als woordvoerder ga ik de stem van onze jongerenorganisaties zowel binnen als buiten de VCP behartigen op het gebied van pensioenen. Samen met onze achterban zullen wij een plan van aanpak opstellen voor de uitwerking van het pensioen akkoord. Niet alleen voor de jongeren van nu, maar ook voor de jongeren van later. Ik geloof erin dat voor een goed, uitvoerbaar plan elke stem goed gehoord en meegenomen moet worden. Ik hoop hier ook samen met CNV Jongeren en FNV Jong in op te trekken, maar zeker ook met de VCP waar mogelijk. Samen bereik je altijd meer!

Wat wil je hiermee bereiken?
Ik vind het belangrijk dat binnen de uitwerking van het pensioenakkoord de belangen van jongeren en specifiek jong professionals evenredig worden behartigd in vergelijking met andere leeftijdsgroepen. Tevens hoop ik pensioenen tastbaarder, leuker en concreter te kunnen maken voor mijn generatie. Dit kan alleen door onze jongerenorganisaties hier nauw bij te betrekken en goed naar ze te luisteren.

Vanwaar je belangstelling voor deze functie?
Allereerst spreekt pensioenen mij als onderwerp aan en vind ik het heerlijk mij weer helemaal vast te bijten in één onderwerp. Nu de uitwerking van het pensioen akkoord aan bod komt, is de het dé goede tijd om de stem van de jongeren extra goed te laten horen. Daarnaast merkte ik tijdens mijn Student Union jaar dat ik het behartigen van de belangen ontzettend leuk en belangrijk vind om te doen. Tevens woordvoerder mogen zijn is voor mij nieuw en biedt daarom een mooie kans voor mijn persoonlijke ontwikkeling.

Kun je aangeven waarom je voor VCP YP hebt gekozen?
Ik vond het leuk om de stem van de jongeren te behartigen en VCP YP was de enige van de vakbonden/centrale’s met een vacature die zeer veel verantwoordelijkheid bood. Ik geloof erin dat je je het best kan ontwikkelen door het gewoon te doen en ik proefde meteen dat VCP YP je hier het vertrouwen en de ruimte in/voor zou geven. VCP YP staat nog in de kinderschoenen en ik vind het een mooie uitdaging te helpen bij de groei en bekendheid hiervan. Daarnaast spreekt de doelgroep mij aan, ook omdat ik zelf binnen deze doelgroep val en mij dus extra goed kan inleven.

Laatste nieuws

Logo VCP YP

11 juli 2024

VCP YP: Uitnodiging bijeenkomst Prinsjesdag

Verlenging IOW

3 juli 2024

Beleidsonderzoek ‘Pensioenopbouw in balans’ gepubliceerd

zomerstop

3 juli 2024

Een lange nieuwsbrief en korte zomerstop

Meer nieuws