Menu
Bart de Bart (SWOM) vicevoorzitter LCR

Bart de Bart, namens de VCP raadslid van de Landelijke Cliëntenraad (LCR), is benoemd tot vicevoorzitter van deze organisatie. De LCR is een wettelijke gesprekspartner van de overheid op het terrein van werk en inkomen.

Inclusieve arbeidsmarkt
Bart de Bart hoopt als vicevoorzitter van de LCR meer invulling te kunnen geven aan de vormgeving van een zogeheten inclusieve arbeidsmarkt, waarin iedereen een plek heeft. Zo wil hij inzetten op succesvolle implementatie van het VN-verdrag voor de Rechten van de Gehandicapte Mens. “Het plan van aanpak (Onbeperkt Meedoen) van VWS ligt in de Tweede Kamer. Laten we nu zorgen dat we echt toewerken naar een inclusieve samenleving en arbeidsmarkt die voor iedereen toegankelijk is”.

SWOM
De Bart is oprichter en voorzitter van de stichting Studeren en Werken op Maat (SWOM), die is aangesloten bij de VCP. Stichting Studeren & Werken op Maat (www.studerenenwerkenopmaat.org) staat voor gelijke kansen voor Young Professionals met een arbeidsbeperking binnen een duurzame en inclusieve, reguliere arbeidsmarkt. Voorop staat de zakelijke en activerende benadering van succesvolle mensen die met hun kwaliteiten aan de slag willen. Bij 70 aangesloten werkgevers, waaronder ministeries en enkele universiteiten, starten jaarlijks circa 170 Young Professionals met een arbeidsbeperking in hun eerste ‘echte baan’.

Laatste nieuws

Logo VCP YP

11 juli 2024

VCP YP: Uitnodiging bijeenkomst Prinsjesdag

Verlenging IOW

3 juli 2024

Beleidsonderzoek ‘Pensioenopbouw in balans’ gepubliceerd

zomerstop

3 juli 2024

Een lange nieuwsbrief en korte zomerstop

Meer nieuws