Menu
CMHF en ABP organiseren symposium over duurzaam beleggen

De ambtenarencentrale CMHF organiseert samen met ABP het symposium: Duurzame kansen voor ons pensioen. Dat gebeurt op 14 maart volgend jaar op de TU in Delft. Er wordt onder meer gesproken over de vraag of het streven naar verduurzamen hand in hand gaat met het behalen van een goed rendement en wat pensioenfondsen daarin als investeerder nog meer kunnen doen. Voor meer informatie en aanmelden, klik hier.

Klimaatdoelstellingen

De pensioenfondsen beheren gezamenlijk meer dan 1600 miljard euro. De maatschappelijke druk om te verduurzamen is groot. De beleggingen in pensioenen worden steeds duurzamer en de meeste pensioenfondsen onderschrijven de klimaatdoelstellingen van Parijs. Om de wereld te verduurzamen, zijn we onder andere afhankelijk van innovatie. Pensioenfondsen kunnen deze innovatie stimuleren.

Belang van deelnemers

Tijdens het symposium wordt gesproken over de mogelijkheden om in (Nederlandse) innovatieve duurzame ontwikkelingen te beleggen dan wel te investeren. Dat is goed voor het tot ontwikkeling brengen van Nederlandse innovatieve duurzame ideeën en het verduurzamen van de wereld en ‘last but not least’ goed voor de deelnemers.

Laatste nieuws

Logo VCP YP

11 juli 2024

VCP YP: Uitnodiging bijeenkomst Prinsjesdag

Verlenging IOW

3 juli 2024

Beleidsonderzoek ‘Pensioenopbouw in balans’ gepubliceerd

zomerstop

3 juli 2024

Een lange nieuwsbrief en korte zomerstop

Meer nieuws