Menu
Corona: hou je aan de regels, voorkom tweede lockdown

Een tweede lockdown moeten we zien te voorkomen. Doe daarom al het mogelijke om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Bescherm jezelf en je omgeving en werk zoveel mogelijk thuis. Op die manier blijven we gezond en houden we economie en de werkgelegenheid draaiende, zegt de VCP.

Veel op het spel

De VCP sluit zich daarmee aan op een oproep van de werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB Nederland, die vandaag een social-mediacampagne zijn begonnen waarin iedereen wordt gevraagd in actie te komen om de coronapandemie een halt toe te roepen. “Wij roepen ook op om de regels in acht te houden. Er staat veel op het spel”, zegt VCP-voorzitter Nic van Holstein.

Maatregelen

De oproep komt aan de vooravond van mogelijk nieuwe, strengere maatregelen waar het kabinet zich dit weekeinde op bezint, nu het aantal coronabesmettingen, ziekenhuisopnames en sterftegevallen steeds verder oploopt. Verdere verspreiding van het virus betekent in de eerste plaats persoonlijk leed en een overbelaste gezondheidszorg. Dat moeten zoveel mogelijk zien te voorkomen.

Economische klap

Een tweede lockdown zou ook een tweede economische klap betekenen. Nu al zitten we nog midden in de gevolgen van de eerste coronagolf en loopt de werkloosheid op. Het kabinet heeft in overleg met de sociale partners alles uit de kast gehaald om de schade zoveel mogelijk te beperken. “Nederland heeft laten zien dat het beschikt over gemeenschapszin en een stevig stootkussen. Daarmee houden we de schade relatief beperkt en dat moeten we zien vast te houden”, zegt VCP-voorzitter Nic van Holstein.

Neem regels in acht

De VCP is net als de werkgeversorganisaties erg bezorgd dat de coronaregels lang niet overal worden nageleefd. “Het niet naleven van de regels is spelen met vuur. Neem daarom de basisregels in acht en trek aan de bel als je op misstanden stuit die kunnen leiden tot verdere verspreiding van het virus.” Werknemers wordt andermaal opgeroepen zoveel mogelijk thuis te werken. Hoe lastig en saai dat ook kan zijn, onze gezondheid, welvaart en welzijn gaan nu voor alles. Hoe beter we daar op letten, hoe meer we de vruchten er van plukken.

Laatste nieuws

Logo VCP YP

11 juli 2024

VCP YP: Uitnodiging bijeenkomst Prinsjesdag

Verlenging IOW

3 juli 2024

Beleidsonderzoek ‘Pensioenopbouw in balans’ gepubliceerd

zomerstop

3 juli 2024

Een lange nieuwsbrief en korte zomerstop

Meer nieuws