Menu
Extra geld voor onderwijs, wel zorgen over lerarentekorten

Vakorganisatie FvOv is blij met de steunmaatregelen voor het onderwijs. “We werken graag mee aan de verdere invulling”, zegt voorzitter Jilles Veenstra in een reactie. Het kabinet investeert 8,5 miljard euro in alle lagen van het onderwijs in een speciaal daarvoor opgezet programma.

Achterstand door corona

Een groot deel van het geld (6 miljard) gaat naar het basis-, voortgezet en speciaal onderwijs. Het is onder meer bestemd voor leerlingen die door corona vertraging oplopen en extra begeleiding nodig hebben. Elke school krijgt vanaf komend voorjaar geld om leerlingen gericht te helpen, ook op sociaal-emotioneel gebied.

Personeelstekort

De praktische invulling van de maatregel wordt nog een uitdaging, zegt Veenstra. “We zijn blij met de extra budgetten, maar er is wel aandacht nodig voor de lerarentekorten, de werkdruk van het personeel en de administratieve lasten”, aldus de voorzitter van de FvOv, die via CMHF is aangesloten bij de VCP. Het onderwijs kampt al jaren met grote personeelstekorten.

Hoger onderwijs en onderzoek

Ook voor het middelbaarberoepsonderwijs, hoger onderwijs en onderzoek trekt het kabinet geld uit. Het college- of lesgeld gaat volgend jaar met de helft omlaag. Onderwijsinstellingen die door corona te maken hebben met een grote toeloop van studenten worden hiervoor gecompenseerd. Het kabinet trekt hiervoor structureel 644 miljoen euro uit.

Laatste nieuws

VCP-achterban steunt SER ontwerpadvies MLT

10 juni 2021

VCP-achterban steunt SER ontwerpadvies MLT

SER pleit voor verbeteringen kinderopvangstelsel

10 juni 2021

SER pleit voor verbeteringen kinderopvangstelsel

Jongeren vormen vergeten groep bij thuiswerken

9 juni 2021

Jongeren vormen vergeten groep bij thuiswerken

Meer nieuws
Naar boven