Menu
Ondernemingsraden

Diversiteit levert je organisatie veel op en versterkt ook jouw OR. Jongeren hebben relevante meerwaarde binnen een ondernemingsraad. Een mix van jong en oud leidt tot waardevolle inzichten bij het aanpakken van belangrijke vraagstukken, zegt het SER Jongerennetwerk Medezeggenschap. Het jongerennetwerk heeft op de SER-website op een rij gezet hoe jongeren meer bij medezeggenschap kunnen worden betrokken en geeft praktische adviezen en aanbevelingen.

Tips

Op de pagina staan onder meer handige tips over hoe je jongeren bereikt en hoe je ze in een OR kunt betrekken. Ook is er aandacht voor diversiteit binnen een organisatie en de rol daarbij van een OR. Verder staan er enkele video’s op, waarbij wordt ingegaan op het krijgen van een instemmings- of adviesaanvraag en hoe je in contact kunt komen met jongeren of flexwerkers.

Netwerk

Het SER Jongerennetwerk Medezeggenschap is een netwerk voor en door jongeren die actief zijn in medezeggenschap. Het netwerk draagt bij aan het verjongen en vernieuwen van de medezeggenschap. Het netwerk doet onder meer aanbevelingen over hoe jongeren te betrekken bij medezeggenschap en hoe zij gemotiveerd kunnen worden om lid te worden van de or.

Laatste nieuws

Logo VCP YP

11 juli 2024

VCP YP: Uitnodiging bijeenkomst Prinsjesdag

Verlenging IOW

3 juli 2024

Beleidsonderzoek ‘Pensioenopbouw in balans’ gepubliceerd

zomerstop

3 juli 2024

Een lange nieuwsbrief en korte zomerstop

Meer nieuws