Menu

23-04-2009
Lijsttrekkersdebat Europese verkiezingen op 19 mei in de Jaarbeurs

Kom 19 mei naar de Jaarbeurs in Utrecht voor het lijsttrekkersdebat Europese verkiezingen!!!

Zoals bekend worden in juni a.s. de verkiezingen gehouden voor het nieuwe Europese parlement.
Dat is voor de Nederlandse vakcentrales, FNV, CNV en MHP, aanleiding om extra aandacht aan deze gebeurtenis te schenken. Juist in deze tijd, waarin de werkloosheid oploopt, kan Europa zijn meerwaarde bewijzen. Afstemming en samenwerking ook op Europees niveau stellen landen in staat samen meer te doen dan individuele landen afzonderlijk vermogen. De MHP is al langer de mening toegedaan dat Europa een belangrijke rol speelt in de economische ontwikkeling van Nederland. De verkiezingen van 2009 zijn daarom juist nu van grote betekenis omdat we niet meer zonder Europa kunnen en omdat het Europese beleid via een kiezersuitspraak democratisch legitimatie behoeft. Extra reden dus om te gaan stemmen en voor ons, om samen met de collega’s een lijsttrekkersdebat te organiseren om inzicht te geven in de standpunten van de verschillende politieke partijen.

Dit debat met de voorzitters van de vakcentrales, onder wie MHP voorzitter Richard Steenborg, en de lijsttrekkers van de grote politieke partijen vindt plaats op 19 mei a.s. vanaf 19.30 in de Jaarbeurs te Utrecht. (Kader-)leden zijn van harte welkom.

De vakcentrales van FNV, CNV en MHP hebben ter ondersteuning van hun visie op Europa en de relevante ontwikkelingen een 11-punten-plan opgesteld, met concrete standpunten op een aantal dossiers. De deelnemende politieke partijen en hun lijsttrekkers zullen worden uitgedaagd hierop stelling te nemen.

De kern van dit plan van de vakcentrales is dat Europa een waardengemeenschap is, wat meer inhoudt dan alleen een economische gemeenschap, hoe belangrijk die op zich ook is. De vakcentrales streven naar een sociale markteconomie, die rekening houdt met de lange termijn, en met naast economische- ook sociale doelstellingen en met duurzaamheid.

Het debat herbergt alles voor een mooie discussie-avond, op een goed moment. U bent van harte welkom.

 

Laatste nieuws

Logo VCP YP

11 juli 2024

VCP YP: Uitnodiging bijeenkomst Prinsjesdag

Verlenging IOW

3 juli 2024

Beleidsonderzoek ‘Pensioenopbouw in balans’ gepubliceerd

zomerstop

3 juli 2024

Een lange nieuwsbrief en korte zomerstop

Meer nieuws