Menu
Magazine Nationaal Ambtenarencongres 2024: Samen aan de slag met Sociale veiligheid

In samenwerking met het A+O fonds Rijk organiseerde CMHF Overheid dit jaar voor het eerst het Nationaal Ambtenarencongres.

Op 14 maart 2024 kwamen ambtenaren vanuit heel het rijk samen in het NBC Congrescentrum Nieuwegein. Om te verkennen, te leren en te verbinden onder het thema: ‘Ruimte voor jou en je vak – Nú aan de slag met sociale veiligheid!’. Online is er nu een magazine beschikbaar met informatie over het thema.

VCP-Voorzitter Nic van Holstein bezocht het evenement en was enthousiast over het initiatief van CMHF Overheid: “Belangrijk dat er op een toegankelijke wijze handvaten geboden wordt hoe om te gaan met sociale veiligheid. Goed dat CMHF Overheid met dit initiatief bijdraagt aan een veiligere werkplek en ruimte voor professionals.”  Hij sprak onder meer met (bestuurs-)leden van vakbonden JUVOX, De Nieuwe Ambtenaar (DNA), Professionals bij Decentrale Overheden (PDO) die lid zijn bij de VCP.

Hoe kunnen we ruimte creëren voor individuen en collectief bijdragen aan een veilige omgeving? Deze vraag vormde de kern van het congres. Tijdens het Nationaal Ambtenarencongres deelden verschillende experts concrete handvatten omtrent sociale veiligheid. Deze waardevolle kennis is nu ook voor jou beschikbaar via een online magazine  op de site van CMHF Overheid. Lees verder en ontdek meer over omgaan met sociale veiligheid en hoe jij er zelf mee aan de slag kan.

Vind je als ambtenaar ruimte voor professionals ook van belang? Gebruik de verenigingswijzer en word lid van een van de vakbonden van de CMHF Overheid.

IMG-20240416-WA0000

Laatste nieuws

coalitieakkoord

16 mei 2024

Eerste reactie VCP: Gemengde gevoelens bij hoofdlijnenakkoord 2024-2028

acties vakbonden vroegpensioen

15 mei 2024

Vakbonden: ‘Onvermijdelijk hardere acties als regeling er niet komt’

De Participatiewet schiet tekort, fundamentele verbeteringen nodig

14 mei 2024

De Participatiewet schiet tekort, fundamentele verbeteringen nodig

Meer nieuws