Menu
Meer geld voor scholing naar kansrijke beroepen

Werkzoekenden krijgen meer mogelijkheden om zich te laten omscholen voor kansrijke beroepen. De Tweede Kamer wil extra geld uittrekken voor de scholingsvouchers die dit mogelijk maken. De vouchers bestaan al sinds mei 2016 en zijn een groot succes. Tot nu toe hebben 13.000 werkzoekenden een aanvraag ingediend. De VCP is blij dat er extra geld komt en ziet dit als een mooie aanvulling op de bestaande fiscale scholingsaftrek.

Steeds vaker omscholing
De vouchers zijn bedoeld voor werkzoekenden die staan ingeschreven bij het UWV. Zij kunnen er scholing mee volgen ter waarde van maximaal 2500 euro. Volgens de VCP vergroot de regeling de kans dat iemand kan overstappen naar een andere sector. ‘En daarmee heb je dus meer kans op een nieuwe baan’, zegt voorzitter Nic van Holstein. ‘We leven in een dynamische tijd waarin omscholing steeds vaker voorkomt. Een beroep dat nu nog veel wordt uitgeoefend hoeft dat over een paar jaar niet meer te zijn.’

Alleen kansrijke beroepen
De scholingsvouchers kunnen alleen gebruikt worden voor kansrijke beroepen. Dat zijn beroepen die een werkzoekende een meer dan gemiddelde kans op een baan biedt. Het UWV houdt een lijst bij met kansrijke beroepen en actualiseert deze ook regelmatig. De lijst met kansrijke beroepen bevat laag, middelbaar en hoger opgeleide functies, zoals docent Nederlands, recruiter of webdeveloper. Meer informatie over de scholingsvouchers vindt u hier.

Laatste nieuws

Logo VCP YP

11 juli 2024

VCP YP: Uitnodiging bijeenkomst Prinsjesdag

Verlenging IOW

3 juli 2024

Beleidsonderzoek ‘Pensioenopbouw in balans’ gepubliceerd

zomerstop

3 juli 2024

Een lange nieuwsbrief en korte zomerstop

Meer nieuws