Menu

Culemborg/Bunnik, 14 oktober 2010
Pb 1014-14

MHP een goed voorbeeld hoe kleine organisaties mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid inhoud kunnen geven

MHP eerste vakcentrale erkend als mantelzorgvriendelijke organisatie

Vandaag reikte Jonneke Naber (Werk&Mantelzorg) het erkenningscertificaat ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’ uit aan mr. Richard Steenborg, voorzitter van vakcentrale MHP. De MHP is hiermee de eerste vakcentrale èn eerste kleine organisatie met deze Erkenning. De MHP heeft ook een bijzondere voorbeeldfunctie als een van de ondertekenaars van het in mei dit jaar afgesloten convenant tussen de drie vakcentrales om werkende mantelzorgers krachtig en structureel te ondersteunen.

De vakcentrale MHP voldoet aan de voorwaarden die nodig zijn om in aanmerking te komen voor de Erkenning ‘Wij werken Mantelzorgvriendelijk’. Jonneke Naber: “Het belang van afspraken voor een goede werk/privé combinatie moet beter bekend worden. Het thema mag nog meer bespreekbaar zijn. De werkgever heeft mantelzorgvriendelijke regelingen in cao’s, personeelsreglement en/of andere HR beleidsinstrumenten nodig. Werknemer en werkgever kunnen dan samen maatwerkafspraken maken. De MHP laat zien dat je als kleine organisatie ook mantelzorgvriendelijk kunt werken. Daar heb je niet persé een HRM afdeling voor nodig.”

Als eerste vakcentrale en als eerste kleine organisatie met deze Erkenning heeft de MHP een voorbeeldfunctie. Voorzitter Richard Steenborg: ”De combinatie werk en mantelzorg moet net zo bespreekbaar worden als de combinatie werk en kinderopvang. Als we in Nederland voldoende arbeidsparticipatie willen houden, kunnen we daar niet omheen. Werkgevers moeten beseffen dat dit niet alleen een privé zaak is van de werknemer. Zij missen belangrijke kennis en ervaring als medewerkers uitvallen vanwege de combinatie van werk en mantelzorg. Daarom werkt de MHP als werkgever mantelzorgvriendelijk en wij zijn blij hiervoor officieel door Werk&Mantelzorg erkend te worden. Juist als kleine organisatie heb je alle medewerkers immers hard nodig!”

Laatste nieuws

Logo VCP YP

11 juli 2024

VCP YP: Uitnodiging bijeenkomst Prinsjesdag

Verlenging IOW

3 juli 2024

Beleidsonderzoek ‘Pensioenopbouw in balans’ gepubliceerd

zomerstop

3 juli 2024

Een lange nieuwsbrief en korte zomerstop

Meer nieuws