Menu

28-05-2009

MHP scoort met pensioenen in debat Euroverkiezingen

Op 19 mei jl. organiseerden FNV, CNV en MHP een debat met de lijsttrekkers van de grote politieke partijen in het kader van de a.s. verkiezingen voor een nieuw Europees parlement.

De lijsttrekkers bonden op een aantal actuele thema’s de strijd aan met de voorzitters van de drie Nederlandse vakcentrales, onder wie MHP-voorzitter Richard Steenborg. De vakcentrales hebben namelijk in een 11-puntenplan vastgelegd hoe Europa socialer kan worden en vroegen de lijsttrekkers dit te ondertekenen.
De avond stond onder leiding van de bekende columnist Pieter Hilhorst. Het debat met lijsttrekkers omvatte een drietal rondes, ingeleid door de drie vakcentralesvoorzitters, en afgesloten met een stemadvies van lijsttrekkers.
MHP-voorzitter Richard Steenborg kreeg aanvankelijk de handen niet echt op elkaar van de lijsttrekkers, toen hij ze een spiegel voorhield door vast te stellen, dat de Euro-politici er maar niet in slagen om de kiezer warm te laten lopen voor Europese verkiezingen. Kijk maar naar de traditioneel lage opkomst. “Uw boodschap slaat kennelijk niet aan bij de massa”, aldus Steenborg.
Vanuit het publiek, er waren ruim 150 mensen in de zaal, kreeg de MHP-voorzitter duidelijk bijval, vooral toen hij van zijn hart geen moordkuil maakte met de noodkreet dat Europa met zijn handen af moet blijven van onze pensioenen en van het Nederlandse pensioenstelsel. Tot slot staken alle lijsttrekkers enthousiast hun handen omhoog toen ze de kans kregen te reageren op de MHP-hartenkreet dat Europa zich niet moet bemoeien met onze pensioenen !

Laatste nieuws

Logo VCP YP

11 juli 2024

VCP YP: Uitnodiging bijeenkomst Prinsjesdag

Verlenging IOW

3 juli 2024

Beleidsonderzoek ‘Pensioenopbouw in balans’ gepubliceerd

zomerstop

3 juli 2024

Een lange nieuwsbrief en korte zomerstop

Meer nieuws