Menu

Culemborg, 9 september 2008
Pb 0909-08

MHP verwerpt zogenaamd “sociaal akkoord

De derde vakcentrale van Nederland, de MHP, verwijst de deal tussen FNV en VNO-NCW regelrecht naar de prullenbak. “Het gaat uiteindelijk om de arbeidsparticipatie en om Nederland als kenniseconomie klaar te stomen voor de toekomst. Deze deal heeft voor dit hogere doel geen enkele toegevoegde waarde”, aldus Richard Steenborg, voorzitter van de vakcentrale MHP.

De aftopping van de ontslagvergoeding kan bijna een miljoen werknemers treffen. Het heeft grote gevolgen voor werknemers met jarenlange trouwe dienst. “Die zet je niet zomaar bij het oud vuil. Het lijkt erop dat minister-president Balkenende nog gelijk krijgt ook. Bij sollicitaties hebben oudere werknemers geen schijn van kans en nu wordt het werkgevers ook nog makkelijker gemaakt van hen af te komen.” De MHP vindt het hypocriet dat werkgevers roepen grote tekorten te hebben aan hoger opgeleiden, maar tegelijkertijd goedkoper van ze af willen, als ze wat ouder zijn.

Volgens Richard Steenborg “getuigt een afspraak over een centrale looneis op dit moment ook van weinig realiteitszin. Juist de middengroepen hebben in de afgelopen jaren fors ingeleverd.”

“Er lijkt sprake te zijn van een verdeel- en heerspolitiek, over de ruggen van werknemers heen. Liever een samenhangend beleid dan incidentenpolitiek”, aldus Richard Steenborg.

Laatste nieuws

Logo VCP YP

11 juli 2024

VCP YP: Uitnodiging bijeenkomst Prinsjesdag

Verlenging IOW

3 juli 2024

Beleidsonderzoek ‘Pensioenopbouw in balans’ gepubliceerd

zomerstop

3 juli 2024

Een lange nieuwsbrief en korte zomerstop

Meer nieuws