Menu
Nieuwe voorzitter Alliantie Medezeggenschap en Governance

De Alliantie Medezeggenschap en Governance (AMG) heeft Dorine Wekking benoemd tot nieuwe voorzitter. Ze is de opvolger Inge Brakman, die tot begin dit jaar in functie was. De brede achtergrond van Wekking maakt dat zij bij uitstek geschikt is om het voorzitterschap op zich te nemen.

Driehoek

AMG zet zich in voor het verbeteren van de samenwerking in de governancedriehoek tussen bestuur, toezicht (RvC/RvT) en ondernemingsraad. De alliantie heeft als doel te komen tot een meer actieve rol van medezeggenschap bij de samenstelling van de raden van toezicht/commissarissen.

Brede achtergrond

Wekking is goed thuis in het werkveld van AMG. Ze heeft ruime ervaring als bestuurder, toezichthouder en in HR. Wekking is voorzitter Raad van Toezicht van ViVa! Zorggroep, lid van Raad van Commissarissen BT Netherlands, lid van de externe audit commissie van het ministerie van Financiën en voorzitter van Revalidatie Nederland.

Succes van de organisatie

Over haar benoeming bij AMG zegt ze: “Voor mij vormt de driehoek Bestuur, Ondernemingsraad en Toezicht de sleutel tot een cultuur waarin het vanzelfsprekend is om vanuit diverse perspectieven samen te werken aan het succes van de organisatie op de langere termijn. De AMG maakt zich hier ook sterk voor en ik vind het interessant om daaraan bij te dragen.”

AMG

De SER en NR Governance namen in 2015 het initiatief voor de Alliantie Medezeggenschap en Governance. AMG doet onderzoek naar medezeggenschap en governance, maakt publicaties en organiseert diverse bijeenkomsten over het onderwerp. Onder de partners van AMG zijn de VCP, CNV, FNV, MNO Platform, NCD en SBI Formaat.

Laatste nieuws

Gesprekken over verlenging Regeling Vervroegd Uittreden vastgelopen

8 december 2023

Gesprekken over verlenging Regeling Vervroegd Uittreden vastgelopen

Uitnodiging bijeenkomst werk en mantelzorg

6 december 2023

Uitnodiging bijeenkomst werk en mantelzorg

In memoriam Wolter Muller

2 december 2023

In memoriam Wolter Muller

Meer nieuws