Menu
NVLT sluit zich aan bij de VCP

De Nederlandse Vereniging van Luchtvaart Technici (NVLT) is met ingang van 1 januari 2023 volledig lid van de VCP geworden. “Via de VCP zullen voortaan ook de belangen en verantwoordelijkheden van luchtvaartechnici op de landelijke overlegtafels worden behartigd,” aldus Rob Swankhuizen, voorzitter van de NVLT.

“De aansluiting van de NVLT zorgt voor verdere versterking van de VCP in de luchtvaart. Er is veel aan de hand in de luchtvaart en het is goed dat ook vakverenigingen met gedeelde belangen elkaar dan binnen de VCP kunnen vinden”, aldus VCP-voorzitter Nic van Holstein. De NVLT is de vakvereniging voor Luchtvaart Technici welke werkzaam zijn binnen de commerciële luchtvaart. De achterban van Luchtvaart Technici bestaat onder meer uit certificeringspersoneel, ondersteunend personeel en monteurs in de luchtvaart. Professionaliteit, veiligheid in de luchtvaart en vaktechniek staan bij de NVLT hoog in het vaandel. De vereniging wil werkgelegenheid in de techniek behouden bij KLM, Transavia, Regional Jet Center en CHC.

Op basis van de wederzijdse intentie is juni 2021 een periode van aspirant lidmaatschap ingegaan resulterend in een definitieve aanvraag. De Algemene Vergadering van VCP heeft op 13 december 2022 ingestemd met het voorstel tot aansluiting van NVLT. De VCP is verheugd met de komst van een professionele vereniging zoals de NVLT. Na afloop van de ondertekening is het glas geheven op de gevonden samenwerking.

Fotobijschrift: Ondertekening van de aansluitingsovereenkomst door VCP-voorzitter Nic van Holstein en NVLT-penningmeester Alfons Meijboom en NVLT-bestuurslid René Vagevuur.

Laatste nieuws

Logo VCP YP

11 juli 2024

VCP YP: Uitnodiging bijeenkomst Prinsjesdag

Verlenging IOW

3 juli 2024

Beleidsonderzoek ‘Pensioenopbouw in balans’ gepubliceerd

zomerstop

3 juli 2024

Een lange nieuwsbrief en korte zomerstop

Meer nieuws