Menu
Overleg met Van Ark over loondispensatie

De VCP zal met een breed front van maatschappelijke organisaties vandaag in gesprek gaan met staatssecretaris Tamara van Ark over het plan loondispensatie. 

Kwetsbare mensen in lastige positie
VCP, FNV, CNV, Wij staan op!, Cedris, Landelijke Cliëntenraad en Ieder(in) doen opnieuw een poging om het voorstel van loondispensatie van tafel te krijgen. “In een inclusieve arbeidsmarkt zou je verwachten dat ook mensen met een beperking als volwaardige werknemers worden behandeld, maar daarvan is hier geen sprake. Zo blijft het bijstandsregime gelden en worden de administratieve lasten verschoven van werkgever naar werknemer. Kwetsbare mensen worden hierdoor in een lastige positie gebracht”, zegt VCP-voorzitter Nic van Holstein.

Onder het minimumloon
Loondispensatie heeft veel negatieve gevolgen voor arbeidsbeperkten. Door loondispensatie wordt het onder andere mogelijk om arbeidsbeperkten onder het minimumloon te betalen, zal de pensioenopbouw flink verlagen en blijft het bijstandsregime gelden waardoor zij geconfronteerd worden met de vermogens-en partnertoets. 

Laatste nieuws

Logo VCP YP

11 juli 2024

VCP YP: Uitnodiging bijeenkomst Prinsjesdag

Verlenging IOW

3 juli 2024

Beleidsonderzoek ‘Pensioenopbouw in balans’ gepubliceerd

zomerstop

3 juli 2024

Een lange nieuwsbrief en korte zomerstop

Meer nieuws