Menu
Staal auto

Het overleg bij Tata Steel Nederland tussen directie en vakbonden over de reorganisatie van het staalbedrijf is vandaag na tien minuten afgebroken. De bonden weigerden verder te praten nadat een bericht over het schrappen van 850 arbeidsplaatsen was gelekt naar de media. Waarschijnlijk wordt er pas na het weekend weer verder gesproken, zo verklaarde Bas Neelis van vakorganisatie VHP Tata Steel, aangesloten bij de VCP.

Transformatie

Tata Steel Nederland was eerder dit jaar het toneel van stakingsacties, uit protest tegen een transformatieprogramma dat veel banen zou gaan kosten. Ook is er veel onvrede over het feit dat de winsten van Tata Steel Nederland worden gebruikt om het verlieslatende deel van Tata Steel in Engeland op de been te houden. Uiteindelijk beloofde de directie te kijken naar alternatieven waarover de bonden nog zouden worden geraadpleegd.

Vertrouwen

Bas Neelis van VHP Tata Steel zegt ‘niet blij’ te zijn met de gang van zaken vandaag. “Dit schaadt het vertrouwen. De directie moet het vertrouwen zien terug te winnen. Ook de ondernemingsraad voelt zich geschoffeerd.” De directie van Tata Steel Nederland benadrukte in een verklaring dat alleen in overleg met de bonden wordt bepaald hoeveel arbeidsplaatsen er komen te vervallen, en alleen op basis van een doordacht plan. Maar de vakverenigingen nemen hier voor nu geen genoegen mee. “Verder overleg is op dit moment niet zinvol, en is daarom opgeschort”, zegt Neelis.

Laatste nieuws

Logo VCP YP

11 juli 2024

VCP YP: Uitnodiging bijeenkomst Prinsjesdag

Verlenging IOW

3 juli 2024

Beleidsonderzoek ‘Pensioenopbouw in balans’ gepubliceerd

zomerstop

3 juli 2024

Een lange nieuwsbrief en korte zomerstop

Meer nieuws