Menu
Pensioenlab Academie: Jongeren gezocht voor pensioenbesturen

De diversiteit in pensioenfondsen is nog veel te laag vinden de drie jongerenorganisaties VCP Young Professionals, CNV Jongeren en FNV Jong. Vooral jongeren ontbreken in veel pensioenfondsen. Wij willen dit veranderen door jongeren te enthousiasmeren en op te leiden voor een plek in een pensioenfondsbestuur of een verantwoordingsorgaan.

Pensioenlab Academie
Stichting Pensioenlab heeft twee doelen en voert die uit via twee projecten. Enerzijds is het doel jongeren via het project Pensioenlab in groepen na te laten denken over actuele pensioenvraagstukken en hen hier over te laten adviseren aan de pensioensector. Dit project is zojuist voor de 8e keer gestart. Anderzijds jongeren opleiden voor een plek in een pensioenfonds. Hiertoe is het project, de Pensioenlab Academie in het leven is geroepen. Voor het 2e jaar is de Pensioenlab Academie nu op zoek naar jongeren die interesse hebben om een rol te vervullen in een pensioenfonds.

Meld je nu aan!
Jongeren die mee willen praten over pensioen, hierom opgelet. Ben jij tussen de 18 en 35 jaar oud? Dan wordt je van harte uitgenodigd om je hiervoor aan te melden. Je hoeft hier dus nog geen pensioenkennis voor te hebben. Al is dat natuurlijk wel mooi meegenomen, indien je op korte termijn ook echt bestuurslid of lid van een verantwoordingsorgaan wilt worden. De PensioenLab Academie biedt op verschillende niveaus verschillende colleges aan om jou wegwijs te maken in de vele pensioenonderwerpen waar een pensioenfondsbestuurder of lid van een verantwoordingsorgaan mee te maken krijgt. Het uiteindelijke doel van deze colleges is dus om jongeren klaar te stomen voor een plek in een pensioenbestuur of een verantwoordingsorgaan of de interesse voor een dergelijke plek te wekken.

Versterken
Op dit moment is slechts 2% van alle pensioenfondsbestuurders jonger dan 35 jaar. Om de representativiteit en betrokkenheid van jongeren op alle niveaus te versterken is de Academie in drie niveaus gesplitst: junkies (voor potentiele bestuurders), genieters (voor een plek in een verantwoordingsorgaan) en de verleiders (basiskennis over pensioen).
Wat is de PensioenLab Academie?
Een initiatief van VCP Young Professionals, FNV Jong en CNV Jongeren. Samen met een gemotiveerde groep jongeren volg je verschillende colleges over pensioen.

Interesse? Aanmelden kan vóór 31 december 2018 door je korte motivatie en CV te mailen naar academie@pensioenlab.nl. Voor meer informatie kijk dan op de site van Pensioenlab. Klik hier voor meer informatie

Laatste nieuws

Logo VCP YP

11 juli 2024

VCP YP: Uitnodiging bijeenkomst Prinsjesdag

Verlenging IOW

3 juli 2024

Beleidsonderzoek ‘Pensioenopbouw in balans’ gepubliceerd

zomerstop

3 juli 2024

Een lange nieuwsbrief en korte zomerstop

Meer nieuws