Menu
Gerrit van de Kam ACP

De politiebonden waaronder ACP voeren actie omdat het kabinet niet tegemoet komt aan hun eisen voor een fatsoenlijke CAO. Vanaf deze week schrijven agenten geen boetes meer uit bij lichte overtredingen. Daar gaan ze tot eind volgende maand mee door. Komend weekeinde zal de politie niet handhaven wanneer nachtclubs ondanks de coronamaatregelen hun deuren toch openen.

CAO-overleg

De politie wil betere garanties op het gebied van inkomen, werkdruk, veiligheid en opleidingen. Een eerste formele CAO-gesprek leidde vorige week niet tot concrete toezeggingen. In de aanloop naar de onderhandelingen begonnen de bonden in december al met estafetteacties tegen de hoge werkdruk en onderbezetting. Daarmee wilden ze laten zien hoe groot de problemen zijn.

Oogje toeknijpen

Volgens ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp zullen agenten de komende tijd bij lichte overtredingen zoals rijden zonder fietslicht een oogje toeknijpen. Maar wat hem betreft vormen de acties geen vrijbrief voor mensen die zich niet aan de regels houden. Er volgen nog meer acties. Die zullen per week minder publieksvriendelijk worden, maar dat is volgens de bonden al gauw onvermijdelijk.

Boa’s

Gemeentelijke boa’s worden opgeroepen zich met de actie komend weekend in het uitgaansleven solidair te verklaren. De voorzitter van BOA ACP, Richard Gerrits heeft gezegd dat zijn leden niet gaan handhaven als de politie er niet is. Hij heeft de leden van zijn organisatie opgeroepen te kiezen voor hun eigen veiligheid.

Laatste nieuws

In memoriam Wolter Muller

2 december 2023

In memoriam Wolter Muller

Vacature secretariaatsmedewerker VCP (24 uur)

28 november 2023

Vacature secretariaatsmedewerker VCP (24 uur)

Update uitwerking arbeidsmarktpakket

28 november 2023

Update uitwerking arbeidsmarktpakket

Meer nieuws