Menu
Professionals veiligheidssector helpen mee in corona-crisis

De aangescherpte veiligheidsmaatregelen die het kabinet maandag aankondigde, hebben gevolgen voor het werk van de politie en bijzondere opsporingsambtenaren (boa’s). De politie gaat zich meer bezighouden met handhaving in plaats van preventie. Daar is ook meer ruimte voor omdat evenementen niet doorgaan. Ook voor Boa’s is een belangrijke rol weggelegd om mensen die groepen vormen of geen afstand houden aan te spreken op hun gedrag.

Handhaving

Maandag kondigde het kabinet aan alle bijeenkomsten tot 1 juni te verbieden. Wie zich niet aan de voorschriften houdt, kan rekenen op een boete. Voorzitter Gerrit van de Kamp van de politiebond ACP (aangesloten bij de VCP), vindt de aanscherping logisch, aangezien lang niet iedereen zich aan de maatregelen houdt. Burgemeesters kunnen met een noodverordening handhaven om verspreiding van het corona-virus tegen te gaan.

Pepperspay

Voorzitter Richard Gerrits van de BOA-ACP houdt er rekening mee dat de aanscherping op straat tot vervelende gesprekken kan leiden tussen bijzondere opsporingsambtenaren en mensen die zich niet aan de regels houden. Hij heeft de minister om extra verdedigingsmiddelen gevraagd, zoals pepperspray. Gerrits dringt daar overigens al langer op aan.

Defensie

Ook Defensie is ingeschakeld voor hulp bij de bestrijding van het corona-virus. Militairen helpen mee bij het vervoer van corona patiënten, een enorme logistieke operatie. Ook stelt Defensie beademingsapparaten beschikbaar. Die worden naar verschillende ziekenhuizen gebracht.

Laatste nieuws

Aanpak arbeidskrapte: ga het gesprek aan met je mensen

30 juni 2022

Aanpak arbeidskrapte: ga het gesprek aan met je mensen

Tijdelijk personeel

29 juni 2022

Wijzigingen arbeidsrecht en sociale zekerheid

‘Meer professionele ruimte in publieke dienstverlening’

29 juni 2022

‘Meer professionele ruimte in publieke dienstverlening’

Meer nieuws
Naar boven