Menu

21-11-2008

Richard Steenborg in actie: “Geen kenniswerker blijvend in de WW door acute crisis”

Naar verwachting zo’n 1500 werknemers zijn vrijdagochtend met bussen naar het Plein in Den Haag gekomen om het kabinet duidelijk te maken dat het haast moet maken met maatregelen tegen de gevolgen van de kredietcrisis.

Met de actie willen de vakcentrales FNV, CNV, MHP en hun bonden de druk op het kabinet opvoeren om snel te komen met een tijdelijke maatregel voor werktijdverkorting. Die voorkomt dat grote groepen werknemers ontslagen moeten worden.

De MHP-voorzitter Richard Steenborg vindt het onverstandig dat het kabinet vasthoudt aan het centraal conditioneren van werktijdverkorting en vraagt zich af welke minister de regie voert ? Bos, Bakenende, Van der Hoeven of Donner ? En waar het Innovatieplatform blijft, dat juist nu leading behoort te zijn met oplossingsgerichte concepten om de crisis het hoofd te kunnen bieden. Als dit getalm zo doorgaat, dan komen kenniswerkers, vakmensen en professionals in de kou te staan: geen fijne feestdagen, want misschien wel blijvend de WW in en een scherpe inkomensval. Er zitten vele miljarden in de WW-fondsen. Wat is er nou op tegen om dit in te zetten per 1 december om vernietiging van kennis en kapitaal te voorkomen ? Het kost de belastingbetaler geen euro !

“Terwijl Nederlandse captains of industry de noodklok luiden, trapt het kabinet op de rem bij de inzet van WW-fondsen voor het realiseren van werktijdverkorting om zodoende de afbraak van arbeidsplaatsen te voorkomen. Werkgevers en werknemers zijn het erover eens en hebben hierover een gezamenlijk voorstel ingediend bij het kabinet. Onacceptabel getreuzel, terwijl tegelijkertijd heel snel miljarden zijn vrijgemaakt voor noodlijdende bankiers en verzekeraars: de bron van de kredietcrisis ! Daarom voert de MHP actie in het belang van kenniswerkend Nederland. Er mag geen kenniswerker blijvend de WW in”, aldus Steenborg.

Daarom is tijdens de actie een brandbrief gepresenteerd, die door de vakcentrale-voorzitters Agnes Jongerius (FNV), Rene Paas (CNV) en Richard Steenborg (MHP) aan het kabinet is overgedragen.

Download hier de brandbrief.

Actie FNV-CNV-MHP Werktijdverkorting nu!

 

Laatste nieuws

Logo VCP YP

11 juli 2024

VCP YP: Uitnodiging bijeenkomst Prinsjesdag

Verlenging IOW

3 juli 2024

Beleidsonderzoek ‘Pensioenopbouw in balans’ gepubliceerd

zomerstop

3 juli 2024

Een lange nieuwsbrief en korte zomerstop

Meer nieuws