Menu

Culemborg, 29 mei 2008
Pb 0529-03

Richard Steenborg nieuwe voorzitter vakcentrale MHP

Mr. Richard Steenborg is benoemd tot nieuwe voorzitter van de vakcentrale MHP. De Ledenraad van de MHP heeft hiertoe vanochtend unaniem besloten. Hij is per 1 juli benoemd voor een periode van drie jaar en volgt Ad Verhoeven op, die statutair terugtreedt na 10 jaar.

Richard Steenborg (60) is goed ingevoerd op sociaal-economisch terrein als ervaren bestuurder en beleidsbepaler. Zo is hij onder meer van 1999-2004 in opdracht van het kabinet voorzitter geweest van de Stuurgroep Dagindeling. De nieuwe MHP-voorzitter komt uit het bedrijfsleven, waar hij werkzaam was in leidinggevende posities.

Over zijn benoeming zegt Steenborg in een eerste reactie: “Het voorzitterschap van de vakcentrale MHP kent veel aspecten die aansluiten op mijn werkervaring en achtergrond. We leven in een onvoorspelbare en uitdagende wereld. Er komt een wisseling van de wacht aan met de aanstormende next generation en nogal ingrijpende veranderingen in arbeidsverhoudingen en arbeidsrelaties. De MHP staat voor eenheid in verscheidenheid, individualiteit in verbondenheid. Dit schept in nieuwe tijden prachtige kansen voor onze aangesloten vakorganisaties en het MHP-netwerk aan kenniswerkers, middengroepen en hoger personeel. Er is de afgelopen jaren in stilte goed werk verricht. De tijd is er rijp voor om meer geprofileerd naar buiten te treden en de MHP als naam herkenbaar te ventileren”, aldus Richard Steenborg.

De MHP-voorzitter heeft na zijn HBS-B Nederlands recht gestudeerd aan de Universiteiten te Groningen (RUG) en te Amsterdam (UvA). Steenborg is getrouwd, heeft twee dochters, is een fanatiek sporter en houdt van het debat, klassieke muziek, architectuur en cultuur.

 

 

Laatste nieuws

Logo VCP YP

11 juli 2024

VCP YP: Uitnodiging bijeenkomst Prinsjesdag

Verlenging IOW

3 juli 2024

Beleidsonderzoek ‘Pensioenopbouw in balans’ gepubliceerd

zomerstop

3 juli 2024

Een lange nieuwsbrief en korte zomerstop

Meer nieuws