Menu
SER stelt reglement OR op maat beschikbaar

Ondernemingsraden kunnen nu nog makkelijker een reglement op maat maken. Er is nu een gratis digitale tool beschikbaar. VCP-voorzitter Nic van Holstein is blij met het initiatief. ‘Ondernemingsraden krijgen er steeds meer taken bij. Effectief en planmatig werken is nodig en deze tool helpt hierbij’.

Eenvoudige bediening
In een OR-reglement staan afspraken over onder meer de omvang, zittingsduur, verkiezingen en werkwijze van de ondernemingsraad. In de nieuwe tool is dat allemaal eenvoudig vast te leggen. Ook is hij geschikt voor het opslaan en delen van informatie en notities. De nieuwe tool is een initatief van de SER en Performa Uitgeverij B.V. en gebaseerd op het SER-voorbeeldreglement dat al langer bestaat.

Personenstelsel
De tool is geschikt voor ondernemingsraden die bij hun verkiezingen het zogeheten personenstelsel toepassen. Later volgt een versie voor OR’en die met een lijstenstelsel werken. Bij voldoende animo volgen er ook versies voor andere medezeggenschapsorganen, zoals de personeelsvertegenwoordiging, groepsondernemingsraad en centrale ondernemingsraad.

Klik hier voor een instructiefilmpje.


Laatste nieuws

Logo VCP YP

11 juli 2024

VCP YP: Uitnodiging bijeenkomst Prinsjesdag

Verlenging IOW

3 juli 2024

Beleidsonderzoek ‘Pensioenopbouw in balans’ gepubliceerd

zomerstop

3 juli 2024

Een lange nieuwsbrief en korte zomerstop

Meer nieuws