Menu

Culemborg, 24 november 2010
Pb 1124-17

MHP ondersteunt actie ‘Minimaal nominaal’

“Studenten stimuleren in plaats van afbraakbeleid”

Dat zegt mr. Richard Steenborg van de Vakcentrale MHP over de actie ‘Minimaal nomimaal’. De MHP heeft vandaag, samen met het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) en tientallen andere organisaties, een petitie aangeboden aan Halbe Zijlstra, staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen.

De petitie met nu al 102.800 handtekeningen is het resultaat van de ‘Minimaal nominaal’ actie van het ISO tegen het kabinetsplan om het mes te zetten in de studiefinanciering en het collegegeld in het hoger en universitair onderwijs.

“De bezuinigingen staan haaks op de ambitie in het regeerakkoord om tot de top 5 van kenniseconomieën in de wereld te gaan behoren”, aldus Steenborg. Het kabinet zegt tegelijkertijd fors in te grijpen in het hoger en universitair onderwijs: studenten die meer dan één jaar studievertraging oplopen, moeten drieduizend euro meer collegegeld gaan betalen en raken ook hun OV-jaarkaart kwijt. Daarnaast wordt de betreffende hogeschool of universiteit geconfronteerd met een boete van drieduizend euro per student. Het kabinet is van plan deze maatregelen vanaf het collegejaar 2011-2012 te laten ingaan. Verder wil het kabinet de basisbeurs voor de masterfase voortaan alleen nog als een lening verstrekken.

De MHP steunt het ISO omdat juist de komende jaren in het realiseren van de kenniseconomie meer hoger opgeleiden nodig zijn en daarbij past geen afbraakbeleid. De MHP roept het kabinet dan ook op de aangekondigde maatregelen terug te nemen.

Bezoek de website ‘Minimaal nominaal’

Laatste nieuws

Logo VCP YP

11 juli 2024

VCP YP: Uitnodiging bijeenkomst Prinsjesdag

Verlenging IOW

3 juli 2024

Beleidsonderzoek ‘Pensioenopbouw in balans’ gepubliceerd

zomerstop

3 juli 2024

Een lange nieuwsbrief en korte zomerstop

Meer nieuws