Menu
Verantwoord beleggen jongeren

Veel pensioenfondsen vinden het lastig enthousiaste jongeren aan te trekken met de juiste kwalificaties. Stichting PensioenLab heeft daarom een toolkit gemaakt die pensionfondsen hulp biedt om die jongeren wél te vinden.

Jong talent

Veel jong talent staat te popelen om aan de slag te gaan in een pensioenfondsbestuur. PensioenLab roept pensioenfondsen dan ook op om zich open te stellen voor jonge enthousiastelingen. Dit kan door een stage, traineeship of junior bestuurdersfunctie aan te bieden. Dit draagt bij aan meer diversiteit binnen de pensioensector. Dat is van groot belang, omdat jongeren zorgen voor nieuwe perspectieven wat weer leidt tot creatieve en innovatieve besluiten.

Toolkit

De toolkit bevat verschillende tips & tricks om jongeren te bereiken, zoals het aanpassen van de communicatiestijl op jongeren en het gebruik van social media. Geef jongeren de ruimte om mee te praten, zich te uiten en te groeien. Verder wordt als tip meegegeven om gebruik te maken van Stichting PensioenLab als kennisbron en netwerk. Door de jaren heen heeft PensioenLab een netwerk van meer dan 300 jongeren opgebouwd. Ook zijn er voorbeeld-vacatureteksten opgenomen die direct ingezet kunnen worden in de praktijk om jongeren aan te spreken.

Stichting PensioenLab

Stichting PensioenLab is in 2014 opgericht door de jongerenvakbonden VCP Young Professionals, FNV Young & United en CNV Jongeren, met als missie om jongeren (tot 35 jaar) een stem te geven in de pensioenwereld. Door verschillende activiteiten kunnen jongeren hun stem laten horen in het pensioendebat, worden zij klaargestoomd voor een bestuursfunctie of leren zij op een laagdrempelige manier meer over pensioenen om het bewustzijn te vergroten.

Laatste nieuws

Logo VCP YP

11 juli 2024

VCP YP: Uitnodiging bijeenkomst Prinsjesdag

Verlenging IOW

3 juli 2024

Beleidsonderzoek ‘Pensioenopbouw in balans’ gepubliceerd

zomerstop

3 juli 2024

Een lange nieuwsbrief en korte zomerstop

Meer nieuws