Menu
Sollicitatie

Als uitkeringsgerechtigde of werkzoekende van het UWV kun je zitting nemen in een zogeheten cliëntenraad, die zich bezighoudt met de dienstverlening van de organisatie. De VCP heeft een zetel in de centrale cliëntenraad en is op zoek naar iemand die deze plek kan opvullen. De functie is per direct beschikbaar. Klik hier voor de volledige vacaturetekst.

Wat ga je doen

Als lid van de regionale cliëntenraad kom je op voor de belangen van cliënten van het UWV. Je evalueert de dienstverlening van het UWV en probeert de uitvoering en kwaliteit hiervan te verbeteren. Ook geeft de cliëntenraad gevraagd en ongevraagd adviezen, bijvoorbeeld over de behandeling van cliënten, de afhandeling van klachten, de betaling van uitkeringen en over keuringen.

Netwerkfunctie

De werkzaamheden zullen gemiddeld een dag per week in beslag nemen. Ze bestaan voornamelijk uit het voorbereiden van bijeenkomsten, vergaderen en reizen. Ook is er de mogelijkheid om trainingen te volgen. Het is een interessante functie om je netwerk uit te breiden en (werk)ervaring op te doen. Vanuit het UWV is er een kleine onkostenvergoeding beschikbaar.

Voorwaarden

Er geldt een aantal voorwaarden om actief te kunnen worden voor de cliëntenraad. Iemand moet cliënt zijn van het UWV, dat wil zeggen een uitkering van het UWV ontvangen of als werkzoekende ingeschreven staan bij het UWV Werkbedrijf. Daarnaast moet er een periode van twee jaar zijn verstreken nadat is gewerkt voor of ten behoeve van het UWV en bij voorkeur is iemand woonachtig in de regio. Daarover hier meer informatie. De VCP kan tot 17 augustus iemand voordragen die lid is van één van de aangesloten organisaties.

Laatste nieuws

Ledencongres De Unie: koopkrachtverlies is een groot probleem

17 april 2024

Ledencongres De Unie: koopkrachtverlies is een groot probleem

Magazine Nationaal Ambtenarencongres 2024: Samen aan de slag met Sociale veiligheid

16 april 2024

Magazine Nationaal Ambtenarencongres 2024: Samen aan de slag met Sociale veiligheid

webinar arbeidsvoorwaarden

16 april 2024

Terugblik webinar over arbeidsvoorwaarden voor jongeren

Meer nieuws