Menu
Vakbonden aan het woord op VCP-symposium

Het jaarlijkse symposium van de VCP eind deze maand gaat dit keer over de vakbonden zelf. Hoe ziet hun eigen toekomst eruit, tegen de achtergrond van zaken flexibilisering en digitalisering. Verschillende organisaties uit de achterban van de VCP komen aan het woord en gaan met elkaar het gesprek aan. Het symposium is op 29 november in het SER-gebouw in Den Haag. Aanmelden kan nog steeds.

Uitdagingen
Thema van het symposium is ‘Vakbond van de toekomst, een frisse blik vooruit’. “De afgelopen jaren stond het VCP-symposium in het teken van onder meer de veranderende arbeidsmarkt en kunstmatige intelligentie. Interessant is wat zulke ontwikkelingen nou betekenen voor de vakbond zelf”, zegt VCP-voorzitter Nic van Holstein.

Pitch
Drie vakverenigingen die bij de VCP zijn aangesloten zullen een korte pitch houden waarin zij elk ingaan op dit vraagstuk. “Hoe kijken zij aan tegen de uitdagingen van deze tijd en hoe gaan zij daar mee om”, licht Van Holstein toe. “We mikken op een open debat, zowel tussen bonden onderling als met het publiek in de zaal.”

Aantrekkelijk blijven voor de leden
Tijdens het symposium zal hoogleraar arbeidsrecht en SER-kroonlid Evert Verhulp een introductie geven en vanuit zijn vakgebied ingaan op de vraag hoe vakbonden aantrekkelijk kunnen blijven voor de werknemer. De bijeenkomst zal worden geleid door Milo de Mol. Het slot van het symposium staat in het teken van de jaarlijkse verkiezing van de VCP-professional van het jaar.
Deelname aan het symposium is gratis. Aanmelden kan hier.

Meer informatie over het VCP-symposium, klik hier

Laatste nieuws

Logo VCP YP

11 juli 2024

VCP YP: Uitnodiging bijeenkomst Prinsjesdag

Verlenging IOW

3 juli 2024

Beleidsonderzoek ‘Pensioenopbouw in balans’ gepubliceerd

zomerstop

3 juli 2024

Een lange nieuwsbrief en korte zomerstop

Meer nieuws