Menu

Actie voor werktijdverkorting op Plein in Den Haag 21 november 2008

Vakcentrales voeren druk op kabinet op

Naar verwachting zo’n 1500 werknemers van bedrijven als Nedcar en DAF komen vrijdagochtend met bussen naar het Plein in Den Haag. Zij willen het kabinet duidelijk maken dat het haast moet maken met maatregelen tegen de gevolgen van de kredietcrisis.

Met de actie willen de vakcentrales FNV, CNV, MHP en hun bonden de druk op het kabinet opvoeren snel te komen met een tijdelijke maatregel voor werktijdverkorting. Die voorkomt dat grote groepen werknemers ontslagen moeten worden.
Dat de werknemers met bussen afreizen naar Den Haag heeft alles te maken met het gevoel dat zij zich door het kabinet in de steek gelaten voelen. Hun verwijt: “Het kabinet heeft in één weekend miljarden vrijgemaakt voor de banken. Maar nu het gaat om ‘de werkvloer’, dan gaan drie ministeries elkaar zitten te beloeren.”
Daarom wordt tijdens de actie een brandbrief gepresenteerd die door de vakcentrale-voorzitters Agnes Jongerius (FNV), Rene Paas (CNV) en Richard Steenborg (MHP) aan het kabinet overgedragen zal worden.

Vrijdag 21 november Het Plein in Den Haag: 9.30 – 10.30 uur

Laatste nieuws

In memoriam Wolter Muller

2 december 2023

In memoriam Wolter Muller

Vacature secretariaatsmedewerker VCP (24 uur)

28 november 2023

Vacature secretariaatsmedewerker VCP (24 uur)

Update uitwerking arbeidsmarktpakket

28 november 2023

Update uitwerking arbeidsmarktpakket

Meer nieuws