Menu
Utrecht CS

De VCP noemt de lockdown die het kabinet vandaag heeft aangekondigd pijnlijk vanwege de maatschappelijke en economische gevolgen. “Veel bedrijven en organisaties zullen nu verder in de problemen komen, met alle gevolgen voor de werkgelegenheid van dien”, zegt VCP-voorzitter Nic van Holstein. “Helaas hebben de eerdere maatregelen deze golf niet kunnen keren.”

Steunpakket

Volgens de VCP heeft het kabinet er goed aan gedaan het steunpakket onlangs te verstevigen. “Samen moeten we al het mogelijke doen om de schade op langere termijn te beperken. Hoe meer werknemers we nu binnenboord kunnen houden, hoe sneller we ons land daarna weer op koers krijgen.” Het is onvermijdelijk dat er een extra beroep gedaan zal worden op het steunpakket.

Thuiswerken

Het is belangrijk dat mensen die door de maatregelen in problemen komen, worden gesteund en een beroep kunnen doen op hulp.  De VCP blijft aandacht vragen voor mensen die in quarantaine moeten en mensen die weer massaal moeten thuiswerken, zeker nu ook onderwijs en kinderopvang weer dicht zijn. Het vraagt veel van ons allemaal.

 

Laatste nieuws

Logo VCP YP

11 juli 2024

VCP YP: Uitnodiging bijeenkomst Prinsjesdag

Verlenging IOW

3 juli 2024

Beleidsonderzoek ‘Pensioenopbouw in balans’ gepubliceerd

zomerstop

3 juli 2024

Een lange nieuwsbrief en korte zomerstop

Meer nieuws