Menu
Utrecht CS

De VCP noemt de lockdown die het kabinet vandaag heeft aangekondigd pijnlijk vanwege de maatschappelijke en economische gevolgen. “Veel bedrijven en organisaties zullen nu verder in de problemen komen, met alle gevolgen voor de werkgelegenheid van dien”, zegt VCP-voorzitter Nic van Holstein. “Helaas hebben de eerdere maatregelen deze golf niet kunnen keren.”

Steunpakket

Volgens de VCP heeft het kabinet er goed aan gedaan het steunpakket onlangs te verstevigen. “Samen moeten we al het mogelijke doen om de schade op langere termijn te beperken. Hoe meer werknemers we nu binnenboord kunnen houden, hoe sneller we ons land daarna weer op koers krijgen.” Het is onvermijdelijk dat er een extra beroep gedaan zal worden op het steunpakket.

Thuiswerken

Het is belangrijk dat mensen die door de maatregelen in problemen komen, worden gesteund en een beroep kunnen doen op hulp.  De VCP blijft aandacht vragen voor mensen die in quarantaine moeten en mensen die weer massaal moeten thuiswerken, zeker nu ook onderwijs en kinderopvang weer dicht zijn. Het vraagt veel van ons allemaal.

 

Laatste nieuws

Nic van Holstein persfoto

21 januari 2021

Zorgen over belasting van ouders ondanks uitbreiding steun

Formulier: wat doet uw netto-inkomen deze maand?

21 januari 2021

Formulier: wat doet uw netto-inkomen deze maand?

AOW

21 januari 2021

Meldpunt voor koopkracht werkenden en gepensioneerden

Meer nieuws
Naar boven