Menu
Logo VCP YP

Op woensdag 2 oktober organiseert VCP Young Professionals (VCP YP), de jongerenorganisatie van de VCP, een bijeenkomst over de plannen van het nieuwe kabinet en wat dit betekent voor jongeren. Alle relevante onderwerpen komen aan bod: wonen, werken, (besteedbaar) inkomen, klimaat en nog veel meer. Ook zijn we benieuwd naar jouw mening!

Achtergrond
Het is een bijzondere tijd. Na bijna 14 jaar komt er een einde aan het tijdperk Mark Rutte (VVD) als minister-president. Ook treden de partijen BBB, NSC en de PVV voor het eerst toe tot het kabinet. Wat betekent dit voor de plannen voor Nederland en specifiek voor jongeren? Dat staat centraal tijdens de 3e Prinsjesdagborrel van VCP YP.

Het event

Op woensdag 2 oktober nodigt VCP YP je uit om na te praten over Prinsjesdag in (waar anders) Den Haag, bij de Sociaal-Economische Raad op de Bezuidenhoutseweg 60 (met over het algemeen voldoende parkeergelegenheid en op loopafstand van het centraal station). Amerik Klapwijk en Wouter Kools vertellen ieder op hun eigen specialisatie wat de plannen zijn van het nieuwe kabinet en wat de gevolgen zijn voor jongeren. Er is voldoende gelegenheid om vragen te stellen. Ook horen we graag hoe jij erover denkt! Tijdens de borrel is er tijd om na te praten en je netwerk uit te breiden door andere jongeren te ontmoeten die bij uiteenlopende bedrijven werkzaam zijn.

Programma

  • 15.15 – 15.30                   Inloop
  • 15.30 – 16.15                   Amerik Klapwijk, beleidsmedewerker van de Vakcentrale voor Professionals (VCP)
  • 16.15 – 17.00                   Wouter Kools, vertegenwoordiger vanuit VCP YP in het SER Jongerenplatform en werkzaam bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB)
  • 17.00 – 18.00                   Prinsjesdagborrel

Aanmelden

Aanmelden kan tot 27 september door een mail te sturen naar h.vanantwerpen@vcp.nl.

Let op, er zijn een beperkt aantal plaatsen dus meld je snel aan!

Deze bijeenkomst is voor jonge leden van de aangesloten organisaties van VCP YP en de VCP. Ben jij lid van een van de volgende organisaties: Jong Rabo, ACP Young, VKP Young, de sectie Startende Psychologen van het NIP, SSWOM of Jong Juvox? Of een van de aangesloten organisaties van de VCP? Meld je dan nu aan en vermeld daarbij van welke organisatie jij lid bent.

Zien we je daar?

Laatste nieuws

Logo VCP YP

11 juli 2024

VCP YP: Uitnodiging bijeenkomst Prinsjesdag

Verlenging IOW

3 juli 2024

Beleidsonderzoek ‘Pensioenopbouw in balans’ gepubliceerd

zomerstop

3 juli 2024

Een lange nieuwsbrief en korte zomerstop

Meer nieuws