Menu
Vertrouwen en zekerheid voor iedereen hoogste prioriteit

Vertrouwen en zekerheid, daar draait het nu om. Het kabinet laat zien dat het daarvan doordrongen is, zo laat de Vakcentrale voor Professionals (VCP) weten in reactie op de maatregelen om de gevolgen van het Coronavirus voor banen en economie op te vangen. ´Het doet ons goed dat het kabinet met een breed pakket aan maatregelen komt, dat de financiële zorgen van werknemers en bedrijven verregaand kan wegnemen in deze fase van de crisis´, zo zegt VCP-voorzitter Nic van Holstein.

Gevolgen crisis beperken

Behalve over het virus en hun gezondheid maken veel mensen zich zorgen over hun baan en inkomen. De maatregelen om het virus onder controle te brengen, hebben grote impact. Complete levens staan op hun kop. Hulpverleners hebben het ongekend druk, terwijl anderen noodgedwongen thuis zitten. Het is daarom zaak dat alles uit de kast wordt gehaald om zekerheid terug te krijgen: dat bedrijven niet omvallen, werknemers doorbetaald krijgen en er ook voor zelfstandigen een passend vangnet is.

Banen en economie

Het kabinet heeft goed naar de oproep werknemers en werkgevers geluisterd om de banen en economie overeind te houden en de financiële gevolgen van deze crisis zoveel mogelijk te beperken´, zegt VCP-voorzitter Nic van Holstein. ‘We blijven de situatie met sociale partners en kabinet monitoren en indien nodig zullen we aandringen op aanvullende maatregelen. Tenslotte wil de VCP haar waardering uitspreken voor al die professionals in de zorg die voorop gaan in de strijd tegen het virus.

Laatste nieuws

Voorzitter SER Jongerenplatform benoemd tot Kroonlid

27 maart 2020

Voorzitter SER Jongerenplatform benoemd tot Kroonlid

Bericht van onze voorzitter

27 maart 2020

Bericht van onze voorzitter

cpb ramingen economie

26 maart 2020

Werkgelegenheid en bedrijvigheid overeind houden waar dat kan

Meer nieuws
Naar boven