Menu
Corona

De uitbraak van het Corona-virus levert veel vragen op, ook op de werkvloer: ben je als werknemer verplicht op je werk te verschijnen als je denkt dat je besmet bent, mag je bij een coronadreiging thuis werken (ook als je dat normaal niet doet), mag je naar kantoor als in je omgeving corona is vastgesteld? Diverse websites geven informatie over hoe om te gaan met het virus.

Nieuwe maatregelen

Het kabinet maakte vandaag nieuwe maatregelen bekend in de strijd tegen verspreiding van het coronavirus. Indien mogelijk moeten mensen thuiswerken. Wie symptomen heeft die kunnen wijzen op het coronavirus, zoals neusverkoudheid, hoesten en koorts, moet thuis blijven. Neem contact op met de huisarts als de klachten erger worden. Voor vragen en antwoorden over corona in relatie tot werk, kijk op deze site van de rijksoverheid. Actuele informatie over het nieuwe coronavirus (COVID-19) vindt u op de website van het RIVM, www.rivm.nl.

Voorzorg

De belangrijkste maatregelen die mensen kunnen nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn de volgende: geen handen schudden, gebruik papieren zakdoekjes, hoest en nies aan de binnenkant van je elleboog en was je handen regelmatig. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken.

Laatste nieuws

Ledencongres De Unie: koopkrachtverlies is een groot probleem

17 april 2024

Ledencongres De Unie: koopkrachtverlies is een groot probleem

Magazine Nationaal Ambtenarencongres 2024: Samen aan de slag met Sociale veiligheid

16 april 2024

Magazine Nationaal Ambtenarencongres 2024: Samen aan de slag met Sociale veiligheid

webinar arbeidsvoorwaarden

16 april 2024

Terugblik webinar over arbeidsvoorwaarden voor jongeren

Meer nieuws