Menu
Jongeren stess

VCP Young Professionals houdt op 25 november een webinar over jongeren en werkdruk. Veel jongeren gaan gebukt onder zaken als prestatiedruk, baanonzekerheid, met alle psychische gevolgen van dien. Centrale vraag zal zijn hoe jongeren zich in deze tijd staande kunde houden. Het webinar brengt de problemen in kaart, laat zien wat de impact is van werkdruk en spanning en komt met concrete handreikingen. Je kunt je aanmelden met een mail naar info@vcpyp.nl.

Herkenning

Een van de sprekers is psycholoog Iris Bergwerff–Van der Giessen, die veel ervaring heeft met het begeleiden van starters. Zij gaat onder meer in op de vraag wat het brein precies doet als iemand veel spanning ervaart en hoe je dit kunt herkennen. Namens Stichting Studeren en Werken op Maat (SWOM) komt Rosalie Versloot aan de hand van voorbeelden met praktische tips en adviezen waarmee jongeren de werkdruk op een gezonde manier het hoofd kunnen bieden.

Psycholoog Iris Bergwerff–Van der Giessen is lid van het Nederlands Instituut van Psychologen, waarvan de sectie Startende Psychologen is aangesloten bij VCP Young Professionals. Ook SWOM is aangesloten bij de VCP.

SER-verkenning

Vorig jaar stelde het SER Jongerenplatform al vast dat jongeren onder grote spanning staan. Hun studieschuld loopt op en wie de arbeidsmarkt op gaat, is aangewezen op flexwerk en vaak lange werktijden. Veel jongeren blijven langer thuis wonen en stellen het stichten van een gezin uit. Nu komt de coronacrisis daar nog bij.

Aanmelden voor het webinar kan bij Sacha Heemskerk van VCPYP via info@vcpyp.nl. Het online webinar is op 25 november van 17:00 – 18:00 uur.

Laatste nieuws

VCP-voorzitter Nic van Holstein bezoekt Chemelot

10 april 2024

VCP-voorzitter Nic van Holstein bezoekt Chemelot

Week van de Overgang: Maak Werk van Gezondheid en Welzijn

10 april 2024

Week van de Overgang: Maak Werk van Gezondheid en Welzijn

VCP bestaat 10 jaar en 50 jaar

10 april 2024

VCP bestaat 10 jaar en 50 jaar

Meer nieuws