Menu
Wijzigingen belastingen en premies

Per 1 juli zijn de minimumloon en AOW bedragen weer gewijzigd. Daarnaast zijn er op die datum een aantal andere belastingwijzigingen ingegaan. Wij hebben een aantal aandachtspunten voor u.

BTW-vrijstelling

De BTW-vrijstelling voor online aankopen van buiten de EU onder 22 euro is komen te vervallen. Dit geldt dus ook voor Britse webshops, aangezien het VK nu buiten de EU ligt. Een en ander kan betekenen dat u moet bijbetalen bij ontvangst. Er zijn hierbij twee categorieën: geregistreerde en niet-geregistreerde webwinkels. Voor de eerste categorie wordt de btw verrekend via de aankoop, de tweede categorie betekent dat de koeriersdienst de btw moet innen bij de koper. U betaalt hoe dan ook de btw op basis van het land waar u consumeert, dus als u bij een Chinese webshop koopt, betaalt u toch btw volgens het Nederlandse tarief.

Scholingsaftrek en STAP-budget

Het kabinet is nog steeds van plan om de scholingsaftrek af te schaffen en het STAP-budget in te voeren. Dat betekent dat dit jaar de laatste kans is om gebruik te maken van de aftrek. Het kabinet wil deze aftrek stoppen per 1 januari 2022. Het STAP-budget start later, de huidige planning is dat het loket open gaat per 1 maart 2022.

Laatste nieuws

Logo VCP YP

11 juli 2024

VCP YP: Uitnodiging bijeenkomst Prinsjesdag

Verlenging IOW

3 juli 2024

Beleidsonderzoek ‘Pensioenopbouw in balans’ gepubliceerd

zomerstop

3 juli 2024

Een lange nieuwsbrief en korte zomerstop

Meer nieuws