Menu
Young Professionals denken mee in SER Jongerenplatform

Tijdens de oprichting van het SER Jongerenplatform op 27 oktober jl. heeft de VCP Young Professionals (VCP YP) onder andere gepleit over zelf de regie te kunnen nemen op je eigen leven. Het is immers van belang dat tijdens het werkzame leven er genoeg ruimte is voor scholing, zorg, werk en ontspanning.

Jongerenorganisaties vanuit werkgevers, werknemers en studenten discussieerden in het kader van het SER-advies werken en leven in de toekomst over hoe volgens hen de toekomst van werk en privé er uit zouden gaan zien. Ook gaven zij inzichten wat belangrijke knelpunten, zoals flexibele banen, overvloed aan (digitale) informatie en sociale prestatiedruk, voor jongeren zijn.

De jongerenorganisaties waren bijeen bij de start van het SER Jongerenplatform. De VCP YP is een van de leden van dit platform en was aanwezig met Willemijn Boskma, Jonas Teuwen en Elwin Wolters. Dit Jongerenplatform is een initiatief van de SER en biedt de mogelijkheid om jongeren mee te laten denken over adviezen. Het jongerenplatform zal op ad hoc basis om inbreng worden gevraagd. Ook biedt de SER de mogelijkheid om jongeren zelf met initiatieven te komen. Een voorbeeld hiervan de roep van o.a. de VCP Young Professionals voor meer jongeren in ondernemingsraden.

Laatste nieuws

Arbeidsmarkt diversiteit architect

22 februari 2024

Meer werknemers bouwen pensioen op!

Steun het wetsvoorstel toezicht gelijke kansen

20 februari 2024

Steun het wetsvoorstel toezicht gelijke kansen

economie krapte arbeidsmarkt

19 februari 2024

Stand van de economie: onder de motorkap

Meer nieuws