Menu
​Aantal vaste banen blijft toenemen

Het aantal banen is in het eerste kwartaal van dit jaar fors gegroeid: met 56.000 ten opzichte van een jaar eerder. Afgezien van de financiële sector was er overal sprake van een toename, zo meldt het CBS. Het gaat om zowel werknemers als zelfstandigen, voltijd en deeltijd. Sinds het tweede kwartaal van 2014 zijn er 359 duizend banen bijgekomen.

Al vier kwartalen groei vaste banen
In het eerste kwartaal van 2017 waren er bijna 5,2 miljoen werknemers met een vast contract. Dat zijn er 13.000 meer dan een jaar eerder. Daarmee is dit het vierde kwartaal op rij waarin het aantal vaste banen voor werknemers iets hoger is dan het jaar ervoor. Door de economische crisis was het aantal banen en daardoor dus ook mensen met een vast contract flink gedaald.

Vaste baan weer normaler
De Vakcentrale voor Professionals (VCP) vindt het een goed teken dat het aantal vaste banen nu weer toeneemt. Bovendien bestaat volgens de laatste CBS-cijfers de aanwas van flexwerkers vooral uit werknemers met uitzicht op een vaste baan. VCP-voorzitter Nic van Holstein: “Met het aantrekken van de economie blijkt dat het weer steeds normaler wordt om mensen in vaste dienst te nemen.” Blijkbaar laten werkgevers zich niet tegenhouden door negatieve beeldvorming over vaste contracten.

Laatste nieuws

Huidige subsidieronde duurzame inzetbaarheid nog open tot eind maart

6 februari 2023

Huidige subsidieronde duurzame inzetbaarheid nog open tot eind maart

Depressie

2 februari 2023

VCP, FNV en CNV geen voorstander van extra verplichting tijdens re-integratie

Laat om- en bijscholing niet over aan de markt

1 februari 2023

Laat om- en bijscholing niet over aan de markt

Meer nieuws
Naar boven