Menu
​Aanvragen tot aansluiting bij VCP van De Unie, UOV en ANBO

De Vakcentrale voor Professionals (VCP) heeft aanvragen tot aansluiting bij de VCP ontvangen van vakbond De Unie, de Unie van Onafhankelijke Vakorganisaties (UOV) en de ANBO, de belangenorganisatie voor senioren. De VCP is in gesprek met deze organisaties en bekijkt de aanvragen met grote interesse. Het streven is om op 22 juni nadere mededelingen te doen over de besluitvorming.

“Het is duidelijk dat alle drie de organisaties willen meepraten op het hoogste niveau van het sociaal overleg. Zij brengen bovendien waardevolle kennis mee”, zegt VCP-voorzitter Nic van Holstein. Voor de VCP zou aansluiting van de drie organisaties een belangrijke uitbreiding en groei betekenen. De VCP is blij met deze ontwikkeling.

De ANBO, De Unie en de UOV geven aan te staan voor een moderne belangenbehartiging die is afgestemd op de levensfasen van alle belanghebbenden: ze willen inzetten op gedeelde belangen en niet op deelbelangen. Zij vinden het belangrijk dat er in het sociaal overleg ook plaats is voor de thema’s gezondheid, zorg en de woonomgeving. Want ook die thema’s zijn, naast werk, inkomen en pensioen, bepalend in een mensenleven. De drie organisaties verwachten hiervoor bij de VCP een goede thuisbasis te kunnen vinden.

Laatste nieuws

Nic van Holstein

27 februari 2024

In gesprek met Nic van Holstein: De poort naar politiek Den Haag

Arbeidsmarkt diversiteit architect

22 februari 2024

Meer werknemers bouwen pensioen op!

Steun het wetsvoorstel toezicht gelijke kansen

20 februari 2024

Steun het wetsvoorstel toezicht gelijke kansen

Meer nieuws