Menu

Seniorenorganisatie ANBO, aangesloten bij de VCP, heeft een speciale vacaturesite voor ouderen geopend. ANBO wil het vijftigplussers zo eenvoudiger maken om een nieuwe baan te vinden. Zeker nu het beter gaat met de economie hoopt de seniorenorganisatie veel oudere werkzoekenden een extra zetje richting arbeidsmarkt te geven.

Onterechte afwijzingen
De helft van alle werkzoekenden in Nederland is ouder dan 45 jaar. Door hun leeftijd worden zij snel afgewezen, volgens ANBO vaak ten onrechte. Zo zouden ouderen duur, niet productief en vaak ziek zijn. ANBO wil ouderen niet alleen aan een baan helpen, maar ze ook het gevoel geven dat ze meetellen en juist vanwege hun leeftijd iets toevoegen, zoals levenservaring.

Uitzendbureau
ANBO werkt voor het project samen met uitzendbureau Ervaren Jaren, dat ruime ervaring heeft in het bemiddelen van oudere werkzoekenden. Op de nieuwe site kunnen mensen terecht voor een gewone baan of bijbaan. Ook voor ouderen die op zoek zijn naar vrijwilligerswerk zijn er mogelijkheden op de site. Sinds begin dit werkt ANBO ook samen met oud-profvoetballer John de Wolf, die inzet voor de belangen van seniore werknemers.

Kijk hier op de nieuwe vacaturesite van de ANBO.

Laatste nieuws

In memoriam Wolter Muller

2 december 2023

In memoriam Wolter Muller

Vacature secretariaatsmedewerker VCP (24 uur)

28 november 2023

Vacature secretariaatsmedewerker VCP (24 uur)

Update uitwerking arbeidsmarktpakket

28 november 2023

Update uitwerking arbeidsmarktpakket

Meer nieuws