Menu

Seniorenorganisatie ANBO, aangesloten bij de VCP, heeft een speciale vacaturesite voor ouderen geopend. ANBO wil het vijftigplussers zo eenvoudiger maken om een nieuwe baan te vinden. Zeker nu het beter gaat met de economie hoopt de seniorenorganisatie veel oudere werkzoekenden een extra zetje richting arbeidsmarkt te geven.

Onterechte afwijzingen
De helft van alle werkzoekenden in Nederland is ouder dan 45 jaar. Door hun leeftijd worden zij snel afgewezen, volgens ANBO vaak ten onrechte. Zo zouden ouderen duur, niet productief en vaak ziek zijn. ANBO wil ouderen niet alleen aan een baan helpen, maar ze ook het gevoel geven dat ze meetellen en juist vanwege hun leeftijd iets toevoegen, zoals levenservaring.

Uitzendbureau
ANBO werkt voor het project samen met uitzendbureau Ervaren Jaren, dat ruime ervaring heeft in het bemiddelen van oudere werkzoekenden. Op de nieuwe site kunnen mensen terecht voor een gewone baan of bijbaan. Ook voor ouderen die op zoek zijn naar vrijwilligerswerk zijn er mogelijkheden op de site. Sinds begin dit werkt ANBO ook samen met oud-profvoetballer John de Wolf, die inzet voor de belangen van seniore werknemers.

Kijk hier op de nieuwe vacaturesite van de ANBO.

Laatste nieuws

Betaald ouderschapsverlof van kracht

2 augustus 2022

Betaald ouderschapsverlof van kracht

Meer voorspelbaarheid werktijden en arbeidsvoorwaarden

1 augustus 2022

Meer voorspelbaarheid werktijden en arbeidsvoorwaarden

Nabestaandenpensioen

28 juli 2022

Platform Werken aan ons Pensioen: informatie over nabestaandenpensioen

Meer nieuws
Naar boven