Menu
​Doe mee aan onderzoek vernieuwing medezeggenschap

Het Amsterdams Instituut voor Arbeidsstudies (AIAS) van de Universiteit van Amsterdam doet in samenwerking met het bureau Basis & Beleid onderzoek naar vernieuwing van medezeggenschap in Nederland. Dat gebeurt op initiatief van de SER. De VCP roept de bij haar aangesloten organisaties en leden die deel uitmaken van een medezeggenschapsorgaan op om hun ervaringen te delen.

Doel van het onderzoek
Doel van het project is positieve ervaringen met experimenten te verspreiden en inzicht te verschaffen in de factoren die verandering van medezeggenschap succesvol maken. Daarnaast wil het lessen trekken uit minder geslaagde experimenten. In het onderzoek ligt de focus op drie doelstellingen en mogelijke effecten van deze veranderingstrajecten:
•Verhoging van de betrokkenheid van werknemers;
•Inclusie van nieuwe groepen werkenden, met name flexwerkers en jongeren;
•Effectievere medezeggenschap en betere kwaliteit van het overleg.

Publicaties en interactieve praktijktool
Het onderzoek moet onder meer leiden tot een reeks publicaties en de presentatie van een interactieve praktijktool, bedoeld voor de ondersteuning van veranderingstrajecten binnen een organisatie.

Meld je aan
Als u als OR-lid, HR-manager of anderszins betrokken bent bij een veranderingstraject in de medezeggenschap in uw bedrijf of instelling, neem dan contact op met dr. Frank Tros (AIAS), via f.h.tros@uva.nl. U kunt dan meedoen aan een korte schriftelijke enquête en blijft gedurende het project op de hoogte van de voortgang van het onderzoek.

Klik hier voor meer informatie.

Laatste nieuws

Ledencongres De Unie: koopkrachtverlies is een groot probleem

17 april 2024

Ledencongres De Unie: koopkrachtverlies is een groot probleem

Magazine Nationaal Ambtenarencongres 2024: Samen aan de slag met Sociale veiligheid

16 april 2024

Magazine Nationaal Ambtenarencongres 2024: Samen aan de slag met Sociale veiligheid

webinar arbeidsvoorwaarden

16 april 2024

Terugblik webinar over arbeidsvoorwaarden voor jongeren

Meer nieuws