Menu
​KLM-personeel in actie tegen overheveling van banen

Leden van de Vereniging van Hoger KLM Personeel VHKP, aangesloten bij de VCP, hebben een protestactie gehouden. Ze demonstreerden tegen het KLM-besluit om enkele honderden banen onder te brengen in Hongarije en India. Daardoor dreigen tweehonderd medewerkers van de financiële administratie hun baan kwijt te raken.

Loonkosten
Volgens de VHKP handelt de KLM-directie in strijd met eerdere afspraken. De demonstranten hebben een klemmend beroep gedaan op de luchtvaartmaatschappij om het besluit terug te draaien. Behalve de VHKP waren ook FNV, CNV en De Unie betrokken bij het protest. KLM denkt door het overhevelen van banen op kosten te kunnen besparen. Het protest vond plaats op dinsdag 25 april.

Stakingen in 2016
Het CBS maakte op 1 mei bekend dat in 2016 veel minder mensen betrokken waren bij stakingsacties dan in het jaar daarvoor. Het waren er 11.000, tegen 42.000 in 2015. Zij legden bij elkaar 25 keer het werk neer. Dat was een lichte daling ten opzichte van 2015, toen er 27 keer werd gestaakt. De meeste stakingen waren in de sectoren industrie en vervoer.

Laatste nieuws

Nic van Holstein

27 februari 2024

In gesprek met Nic van Holstein: De poort naar politiek Den Haag

Arbeidsmarkt diversiteit architect

22 februari 2024

Meer werknemers bouwen pensioen op!

Steun het wetsvoorstel toezicht gelijke kansen

20 februari 2024

Steun het wetsvoorstel toezicht gelijke kansen

Meer nieuws