Menu
​Leven Lang Leren ook voor hoger opgeleiden

De VCP vindt dat iedereen – hoog of laag opgeleid – de mogelijkheid moet hebben om in zichzelf te investeren. Dat zegt de VCP in een reactie op het rapport van de commissie Sap, waarin wordt gepleit voor een zogeheten leerrekening. De commissie Sap is voor een zogeheten leerrekening die voor iedereen toegankelijk moet zijn, maar de focus ligt op mensen met een lagere opleiding.

Duurzame inzetbaarheid
“Wij vinden de focus op mensen met een lagere opleiding te beperkend”, zegt VCP-voorzitter Nic van Holstein. “Duurzame inzetbaarheid doet er voor iedereen toe, ook voor hoger opgeleiden. Zij ondervinden net zo hard de gevolgen van zaken als kunstmatige intelligentie en moeten daarom fiscaal kunnen sparen voor scholing.”

Leven Lang Leren
Het voorstel van de commissie voor een nationaal scholingspact en een deltacommissaris om te komen tot een doorbraak in een Leven Lang Leren juicht de VCP toe. “Het is van groot belang om nu daadwerkelijk stappen te zetten rondom een Leven Lang Leren. Investeringen zijn hierbij hard nodig”, aldus voorzitter Nic van Holstein.

SER-advies
Onlangs pleitte de SER eveneens voor een individuele ontwikkelrekening waarmee werknemers in zichzelf kunnen investeren. Zowel het rapport van de commissie Sap als dat van de SER laat zien dat scholing en ontwikkeling steeds belangrijker worden, zegt VCP-voorzitter Nic van Holstein. “Wij hopen dan ook dat het onderwerp serieus wordt opgepakt door de nieuwe regeringscoalitie.”

Laatste nieuws

Politie stopt bijstand deurwaarders, politiebureaus weer dicht

19 juni 2024

Politie stopt bijstand deurwaarders, politiebureaus weer dicht

Ben jij mantelzorger? Vul dan nu onze enquête in.

19 juni 2024

Ben jij mantelzorger? Vul dan nu onze enquête in.

Hoge Raad box 3-uitspraak brengt vraagtekens voor middengroepen

12 juni 2024

Hoge Raad box 3-uitspraak brengt vraagtekens voor middengroepen

Meer nieuws